רצועה לברך..עקבים ושאר ירקות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/02/2007 | 14:15 | מאת: גלי

שלום בתור שחקנית כדורסל נתקלתי במין רצועה לברך,הבירכיות שאני משתמשת בהן לא נוחות לי.......יש לי כאבי ברכיים ואני עושה את מה שהפיזיוטרפיסטית בוינגייט והרופא המליצו לי. אשמח לקבל פרטים נוספים על אותה רצועה...: למי מיועדת הרצועה? איזה סוג של פעילות מבצעים עם הרצועה? הליכון,ריצה-אפשרי?האם יש הוראות ספציפיות לשימוש בה,כדי למנוע נזקים אם בכלל?.......... במידה וזה לא הפורום המתאים לאן לפנות? תודה גלי

21/02/2007 | 14:17 | מאת: גלי

אני עובדת כברמנית ונועלת נעלי עקב מדי יום כ3-4 שעות. האם זה מתכון בטוח לחומרה בברך?....או שיש משהו שאני יכולה לעשות כדי להפחית את הכאבים?.......כמו...רצועה לברך או תמיכה כלשהיא בברך? האם מומלץ לשים קרח על הברך שכואבת,אחרי העבודה? כמו אחרי אימון כדורסל? תודה

22/02/2007 | 12:15 | מאת: ארנון

גלי שלום. לא מובן לי על איזו רצועה המליצו לך, האם זה הדבקה (taping) או מגן ברך (כ- גנוטריין). בכל מקרה, הפיזיותרפיסטית שבדקה אותך ומכירה את הברך תיתן לך פרטים יותר טובים על היעילות והאופציות. לגבי נעלי עקב, עדיף להמנע מנעילתם הן בשביל הקרסול, הן לברך והן לגב. כשחקנית כדורסל עליך לשמור על נכסים אלו (ואם את גבוהה אז אל תגביהי את עצמך יותר, אם את נמוכה, תתגאי בגובהך המקורי...). לגבי קרח, זה מאד אינדיבידואלי, יש אנשים שקרח מיטיב איתם וכאלה שדווקא חום. לרוב, אחרי מאמץ, במיוחד אם הברך חמה/נפוחה כדאי לשים קרח למשך כעשר דקות. ארנון, פיזיותרפיסט