מתוסכל נורא....

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

13/02/2007 | 11:40 | מאת: מאוררררררררררר21

אמיר שלום רב, הנני בן 21 וחצי,לפני כחודשיים נפלתי בחוזקה,ונחבלתי בברך הימנית שלי,באותו הרגע הרגשתי כאבים עזים באיזור הברך ומסביבה,שלווה בנפיחות קלה,ושיפשוף עמוק בברך. מאותו יום ועד עכשיו,אני לא מסוגל לישר את הרגל,או להזיזה,וסובל מכאבים בברך ומטה. במשך החודשיים האלה נבדקתי ע"י אורתופד,בקופת החולים שלי, שהפנה אותי לרטנגן,אולטראסאונד,מיפוי עצמות (spect)-שלושת הבדיקות יצאו תקינות,ולא נמצא דבר שמעיד על סיבת הכאב או אי היכולת לישר את הרגל. אני ממש מתוסכל ובדיכאון מהמצב הזה,אני הולך אך ורק על קביים,לא יוצא מהבית,ובסוף מה שאומרים לי שהבדיקות תקינות ולא נמצא דבר. שאלתי אליך,האם יתכן כזה דבר שכל הבדיקות והצילומים יצאו תקינים ואני עדיין לא מצליח לישר את רגלי וסובל מכאבים ממש בלתי נסבלים ולא נעימים כלל,אולי משהו אצלי לא בסדר???!! יש לי תור לאורתופד בקרוב ואני כבר ממש פסימי לגביי מצבי הרפואי :-((( אודה לתשובתך/עזרתך בנושא. בתודה מראש, מאורררר

13/02/2007 | 12:27 | מאת: ארנון רביד

מאור שלום. המצב שאתה מתאר הינו שקשה לאבחנו בלי בדיקה מנואלית טובה. אם גם המיפוי וגם האולטראסאונד יצאו תקינים, ייתכן והרקע אינו רק פיזיולוגי. האם הרגל רגישה למגע או רק לתנועה? האם ניסת להזיז את הרגל בסביבה ללא משקל (מים) ועדיין כאב? לדעתי, עליך להבדק ע"י אורטופד ופיזיותרפיסט/ית ואז להחליט מהו הטיפול הטוב ביותר עבורך (לא בהכרח שהפיזיותרפיה הינה הפתרון אבל צריך לבדוק אותך על מנת לשלול זאת). כמו כן יוכל הפיזיותרפיסט/ית להדריך אותך בתרגילים שאיתם תוכל להתקדם ולהשתפר. בהצלחה ארנון, פיזיותרפיסט

13/02/2007 | 22:53 | מאת: מאוררררררררר21

שלום לך ארנון, לגביי שאלותיך לגביי מצבי : אז הברך אכן רגישה לתנועה ולמגע,וכמובן שניסיתי להזיז את הרגל בכל מצב אפשרי,אך ללא הצלחה,ההרגשה היא כאילו היא נעולה/עצורה/חגורה ולא ניתנת להזזה.הכאבים משתנים לסירוגין,לפעמים כואב מאוד,ולפעמים פחות. אם זה לא פיזיולוגי אז מזה יכול להיות כבר?