כאבי גב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/01/2007 | 13:45 | מאת: כאבי גב

שלום ד"ר מספר שאלות לי אליך לפני כחודש וחצי השתחררתי מהצבא וזמן לא רב לאחר מכן קיבלתי התקף כאבי גב עזים. לא עשיתי בצבא שום פעילות פיזית המגבילה אלא ישבתי במשרד.לא הרמתי כבד יותר מכמה קניות בסופר מרקט ולא עשיתי פעולה חדה שונה מגדר הרגיל או משהו כזה. תחילה טיפלתי על דעת עצמי בווולטרן שבוע ושזה לא עבר תניתי לאורטופד הוא נתן לי בנגיי אדום חזק וטיפול פיזיוטרפיה מאחר וחיכיתי לכך ככ"ך המון זמן.....שבעיים וחצי כמעט+_,חלפו טיפה הכאבים השבוע בתחילת השבוע ביקרתי אצל פיזיוטרפיסטית לראשונה.היא אמרה לי לשכב על מיטה מוגבהת ובצד ימין עליון בגב ליד השכם ומתחת לכתף ימין היא עיסתה לי את הגב,מעט צביטות מעט לחיצות חזקות ולאחר מכן גלים קצרים בגב כשישבתי על כסא עם ידיים מוטות מטה והמכשיר על הגב. #א-לשם מה הצביטות?האים זה רגיל סתם מענין... ב#-האים מעסים את הגב עם חומר כלשהוא כייוון שלא הרגשתי פשוט כלום. ג#- לאחר פעם אחת של עיסוי וגלים קצרים לא הוחשה לי הקלה ולמרות שאני עושה תרגילי גב שנתנה המטפלת לא השתנה דבר אולי במקצת. יש לציין שהכאב פחת מאוד מאז הבנגיי וכרית החימום ששמתי יום אחד בלבד פעם אחת בלבד לאחר הגלים הקצרים בלילה אבל.כאשר הם היו בבוקר הגלים קצרים. למחרת הטיפול הרגשתי צריבה,וודאי באופן טבעי מהלחיצות והצביטות. יש לציין שהכאב הולך ובא בא והולך. מה זה יכול להיות?זה מדאיג אותי שזה יותר מידי זמן הכאב מורגש בעיקר בתזוזוזת כלשהן בסחיבות של סלים בהתכופפויות וכו עזרו לי תודה ושבוע טוב

11/02/2007 | 13:30 | מאת: ארנון

שלום. מה שאתה מתאר מאוד נפוץ בקרב האוכלוסיה שלא מורגלת במאמץ ופתאום נתקפת בכאבי גב. את התרגילים יש לבצע לאורך זמן על מנת להרגיש שיפור. לא ציינת אם אתה ממשיך או שזה היה טיפול חד פעמי. חשוב שתהיה המשכיות לטיפול כי מטיפול אחד לרוב לא מרגישים יותר טוב ולהפך, יש לפעמים התעוררות של הכאב. לגבי עיסוי/צביטות, יש כל מיני סוגי טיפול שמרגישים כמו עיסוי, לחיצות צביטות וכדומה, ייתכן שזה מה שהרגשת, וזה סביר. לא תמיד עושים את הלחיצות עם חומר (לרוב לא) מקווה שתשתפר ארנון, פיזיותרפיסט