פריקת עצם האצה {בין שתי עצמות האגן}

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/01/2007 | 10:36 | מאת: דגנית

שלום . לפני שלושה חודשים עברתי תאונת דרכים. מישהי נכנסה בי מאחורנית. מאז אני סובלת מהרדמות של הידיים בלילה, אטימות באוזן ימין, כאבים מאחורי רגל ימין מהברך ומטה. כאבי גב תחתון וכו' . הemg לא היה תקין. בבדיקה גילו לחץ על שורשי העצבים. לחץ בין חוליה 7 ו8 בצוואר. אתמול התחלתי פיזיטרפיה שם נאמר לי כי העצם שנמצאת בין שתי עצמות האגן, פרקתי אותה בתאונה והיא זזה ממקומה. הפזיוטרפיסטית ניסתה להחזירה למקומה והצליחה באופן חלקי. רציתי לדעת מה המשמעות של פריקת עצם זו שעליה יושב כל עמוד השדרה בעצם. האם ניתן להחזירה למקומה|? אם הפזיוטרפיסטית כן תצליח, האם היא יכולה להפרק שוב בקלות וזה יחזור על עצמו? מדוע כשעשו לי צילום רנטגן לגב התחתון ביום התאונה לא ראו את זה? ובכלל, האם זה יכול להחמיר? אודה לתשובה מקצועית דגנית

28/01/2007 | 20:21 | מאת:

שלום דגנית פריקת עצם העצה (אם אכן קרתה) הוא מצב חירום רפואי הקורה בתאונות במהירות גבוהה או בנפילה מגובה רב וספק אם היו מפספסים את זה. האירוע אותו את מתארת נשמע לי קצת תמוהה. לעיתים פיזיותרפסטים משתמשים במונח הזה לתאר מצבים קלים בהרבה, כצורת ביטוי. אני מקווה שבכך מדובר ולא בפריקה אמיתית של העצם. אם כן חיזרי לרופא המטפל.