tenS לשיקום שיתוק בפנים?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/11/2004 | 22:21 | מאת: רוניו

אבי עבר ניתוח להוצאת גידול שפירי בראש.הגידול היה בצד השמאלי של הראש ליד האוזן והעין השמאלית. כתוצאה מהניתוח נפגע עצב בצד שמאל של הפנים וישנם גם הפרעות בשיווי משקל. פיזיוטארפיסט שמטפל באבי בשתי הבעיות המליץ הפעלת מכשיר TENS על גבי הצד השמאלי של הפנים פעמים ביום , כל פעם 15 דקות וזאת על מנת לעורר את הצד הפגוע. מה דעתך? האם יש נסיון בטיפול הנ"ל? המכשיר מוגדר ביד שרה כמכשיר משכך כאבים ...

11/11/2004 | 00:57 | מאת:

רוניו בשום פנים ואופן אל תשתמשי ב-Tens רגיל לשיקום הפנים לאחר פגיעה בעצב הפנים שכן זה יוצר מצב בשם Synkinesis כלומר גיוס שרירים לא נכון ועיוות הפנים לטווח רחוק. יש מכשיר לשימור שרירי הפנים נגד ניוון אך יש להזמינו מאנגליה ולקבל הדרכה וייעוץ ממישהו שעבר קורס שיקום הפנים (את מוזמנת להתקשר אליי שלעוד פרטים). המקרה מורכב ואני ממליץ שהטיפול בפניו יעשה ע"י מומחה לשיקום הפנים. מארק רובין BPT