הפנו אותי לפיזיותרפיה האם זה יכול לפתור את הבעיה?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/01/2007 | 11:56 | מאת: דגנית

עברתי תאונת דרכים ב15.10.06 מאז יש לי עדיין כאבים ובעיות. הגב התחתון כואב לי, יש לי אטימות באוזן ימין , כאבים בישיבה ממושכת , הרדמות של יד ורגל ימין לעיתים התאונה לא הייתה קשה אך כנראה שנפגעתי ממש. תוצאות מיפוי העצמות היו תקינות לעומת זאת, אתמול ביצעתי בדיקת emg שלא הייתה תקינה. והתוצאות הן: normal ncs emg study may suggest mild chronic radiculopathy c7-t1 bilateraly שאלתי את הרופא שם מה זה אומר והוא אמר שיש לי בעיה בצוואר. שאלתי את האורטופד והוא אמר שהבעיה היא בחוליות התחתונות של הצוואר ושהוא לא יודע מה בדיוק הבעיה כדאי שאתחיל 8 טיפולי פיזיוטרפיה ואז נראה מה יהיה. הוא השאיר אותי עם מליון פחדים וחששות וחוסר ודאות מוחלט. ואני רוצה לדעת מה אומרת התשובה? מה ההשלכות לעתיד? האם כל חיי אחיה עם הנק הזה והכאבים האלה או שטיפולי פיזיוטרפיה יכולים לעזור? מה לגבי בלט דיסק ופריצת דיסק? האם יכול להיות שיש לי אחד מהשניים חלילה? איזה בדיקות לא מסוכנות אוכל לעשות כדי לדעת מה מצבי? האם זה יכול להחריף? מה מותר ומה אסור לעשות? אני אפילו לא בת 30 איך אסבול כזה דבר? בבקשה תעזרו לי

21/01/2007 | 21:35 | מאת: a

שלום דגנית התוצאו מרמזות על לחץ על שורשי עצבים ניתן לנסות בפיזיותרפיה על ידי תרגילים טיפול מנואלי ושיפור יציבה לנסות להוריד את הלחץ קשה להגיד מהתמונה שהצגת מה ההשלכות לעתיד מה שצריך לעקוב זה על כוח של הידיים לראות שאין ירידה בו ולראו שהנימול לא מחמיר. בררך כלל אם המצב לא מחמיר אז הוא ישתפר לאט. הבדיקות הנוספות הן CT שחושף לקרינה ו MRI שהוא יקר ולא זמין כל כך. הדבר החשוב ביותר הוא לחשוב מה עושים עם התוצאות של הבדיקות אם בכל מקרה הולכים לפיזיותרפיה ולא שוקלים ניתוח אז אין צורך דחוף בבדיקות נוספות , אם המצב מחמיר אז בהחלט יש מקום לבקש בירור נוסף. בכל מקרה התייעצי עם הפיזיותרפיסט.

28/01/2007 | 20:23 | מאת:

שלום דגנית התוצאו מרמזות על לחץ על שורשי עצבים ניתן לנסות בפיזיותרפיה על ידי תרגילים טיפול מנואלי ושיפור יציבה לנסות להוריד את הלחץ קשה להגיד מהתמונה שהצגת מה ההשלכות לעתיד מה שצריך לעקוב זה על כוח של הידיים לראות שאין ירידה בו ולראו שהנימול לא מחמיר. בררך כלל אם המצב לא מחמיר אז הוא ישתפר לאט. הבדיקות הנוספות הן CT שחושף לקרינה ו MRI שהוא יקר ולא זמין כל כך. הדבר החשוב ביותר הוא לחשוב מה עושים עם התוצאות של הבדיקות אם בכל מקרה הולכים לפיזיותרפיה ולא שוקלים ניתוח אז אין צורך דחוף בבדיקות נוספות , אם המצב מחמיר אז בהחלט יש מקום לבקש בירור נוסף. בכל מקרה התייעצי עם הפיזיותרפיסט.