סרומה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

08/11/2004 | 21:44 | מאת: יפיתוש

שלום לאחר כריתת בלוטת לימפה "מסתובבת" לי סרומה בזרוע בשד הכרות באמה וכן על הצלעות . ההרגשה לא נעימה לוחצת וכואבת . מה ניתן לעשות ? מלבד ניקוזה ?האם היא תחלוף עם הזמן ? תודה

08/11/2004 | 22:33 | מאת:

שלום יפית, הסרומה (תלוי מתי היה הניתוח) יכולה להיות קולקציה של נוזלים לאחר ניתוח או עדות לזהום או בעיייה אחרת. בכל מקרה נראה שכדאי שתיגשי להתייעץ עם רופא המנתח ע"מ להחליט כיצד לנהוג הלאה. לי לא ידועה על דרך טיפול בטרומה ואם היא תחלוף מעצמה, אף יתכן שעמיתיי מהפורום הכירוגי יוכלו לעזור לך יותר. מארק

09/11/2004 | 14:54 | מאת: יעל

09/11/2004 | 14:57 | מאת: יעל

ליפיתוש - במידה והרופא יחליט כי מדובר בבצקת לימפתית המצתברת לעיתים לאחר ניתוח להוצאת בלוטות לימפה , יש טיפול ניקוז לימפתי שנעשה ע"י פיזיוטרפיסטים שהתמחו בנושא . מדובר במסג' עדין + במידת הצורך חבישות ושרוול לחל לחץ . ישנו פורום מיוחד לבצקות ונפיחויות . יעל