פריקת כתף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/12/2006 | 14:37 | מאת: נאוה

שלום רב, בני בן 19 ולומד מזה 6 שנים קונג פו. לפני כשנתיים כנראה עקב מאמץ פרק את הכתף השמאלית שלו (היא חזרה למקום בעצמה) ומאז סובל מכאבים חוזרים בשעת מאמץ. הדבר מתבטא במיוחד כעת בצבא בזמן האימונים בעת שכיבות שמיכה. האורטופד נתן להבין שאין הרבה מה לעשות אלא אולי להמנע ממאמץ יתר דבר שקצת קשה לעשות בצבא. האם יש תרופות שאמורות להקל על הכאב ואיזה טיפול נוסף להן ניתן לעשות להקלה. אודה על תשובה מהירה מאחר והבחור ממש סובל וחושש שהדבר יגרום להוצאתו מהיחידה (מודיעין שדה) במידה ויתלונן - בתודה נאוה

08/12/2006 | 23:23 | מאת:

שלום נאוה קודם כל יש לברר אם אכן היתה פריקת כתף צעירים רבים נוטים לתאר כאבים בכתף כ"פריקת כתף" אולי כי זה נשמע יותר הירואי (מל גיבסון וכו'). פריקת כתף בדרך כלל נגרמת כתוצאה מטראומה חזקה מאד ולא ממאמץ יתר. הדבר חשוב כי הטיפול המקובל לפריקה אצל צעירים שצריכים להתאמץ ואנו מוצאים חוסר יציבות בכתף,היא ניתוח ! לעומת זאת, אם הבעיה היא בשל מאמץ יתר יש בהחלט מקום לטיפול תרופתי לפי המלצת רופא מטפל וגם טיפול פיזיותרפי דרך הצבא. כבוגר יחידה קרבית אני מודע לכך שסובלים כאבים לא מעטים אבל יש דברים שצריך לדווח ולטפל,יש עוד כמה שנים לחיות אחרי הצבא עם אותו הגוף.

10/04/2007 | 22:29 | מאת: נאוה

לאמיר שלום בזמנו קבלתי תשובתך בנושא פריקת הכתף אצל בני. הפריקה אירעה בעת לימודי הקונג פו שלו אך הכתף מחליקה חזרה למקומה.נכון לעכשיו הוא באימון מתקדם ביחידה קרבית, סובל נוראות מכאבים בכתף, דבר שמקרין גם על הכתף השנייה. בעיקר בזמן אימון גופני (שכיבות שמיכה וסחיבת משקל במסעות). כמובן שבצילום לא רואים כלום. פה ושם הוא מקבל הקלות אבל עוד מחכה לו מסע של 40 ק"מ עם 40 קילו ואיננו בטוחים שהוא מסוגל ואפילו שוקלים לפנות לועדת רפואית מאחר ובריאותו חשובה לנו יותר מכל דבר. האם יש משהו שיכול להקל על הכאבים ואולי לשפר מעט את המצב. נראה לי שאולי מתפתחת דלקת באיזור. בתודה - נאוה