תסמונת התעלה הקרפלית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/11/2006 | 14:53 | מאת: מיכל

שלום רב! לאחר בדיקת emg שעברה אימי (65) התגלה חשד לתסמונת התעלה הקרפלית בפרק כף ידה. רופא המשפחה הפנה לכירורג והמליץ על ניתוח. אימי לא סובלת מכאבים באיזור, אלא מהירדמות של כף היד בשעות הבוקר, ולעתים בזמן ציור או פעילות כלשהיא. שאלתי היא- האם אין טיפולים אחרים מאשר ניתוח? הבנתי שדרך פיזיותרפיה וסד שישנים איתו- אפשר למנוע הדרדרות המצב. אשמח לקבל תשובה, אימי חוששת לעבור את הניתוח, ומעדיפה אופציות טיפול אחרות. תודה, מיכל

25/11/2006 | 10:37 | מאת:

שלום מיכל תסמונת המערה הקרפילית היא אכן דבר מעיק הייתי הולך ליעוץ על ידי איש מקצוע אורתופד או פיזיותרפיסט שיבדוק האם אין גורמים התורמים למצבה מבחינת בריאות או פעילות הטיפול צריך להתמקד בעיקר בסילוק הגורמים התורמים לבעיה כגון: הפחתת לחץ על שורש כף היד ,מניעת עבודה חוזרנית של משיכה והימנעות משינה על כף היד כשהיא מכופפת . כלל מומלץ לנסות לישון עם סד המקבע את שורש כף היד ולראות האם זה משפר את המצב. בכל מקרה חשוב לעקוב אחרי המצב ולראות שאין החמרה עם הזמן במקרה של החמרה עם הזמן יש לשקול ניתוח בהצלחה