כאבים בזמן מתיחות שריר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

24/10/2006 | 01:23 | מאת: אשר

שלום, בעבר התאמנתי באמנויות לחימה, ועבדתי חזק מאד על גמישות, הגעתי למצב שכמעט עשיתי שפגט בפיסוק לצדדים ( נדמה לי שזה נקרא שפגט בנים). בכל אופן , היה קורה שמתחתי קצת יותר מידי, ואז היו לי כאבים, ואז הייתי מוריד את הקצב, נותן לרגל להחלים וחוזר לעבודה. לפני שנתיים התחלתי ללמוד ( אין קשר לספורט) וכתוצאה מכך לא הצלחתי להתמיד בספורט וכמעט הפסקתי לעבוד על המתיחות לגמרי. לפני 4 חודשים ניסית לחזור לעבוד (כמובן לאחר חימום הרגל בריצה של כ 15 ד') על המתיחות וגיליתי שיש לי כאבים באחת מהרגליים בזמן שאני מותח את הרגל בפיסוק לצדדים-לכיוון שפגט בנים. הכאב היה חד, לא הצלחתי אפילו להגיע למצב של מתיחה, אלא התנועה הכי מינילית של פיסוק לצד, אני מייד מרגיש כאב חד מאד. כתוצאה מכך הפסקתי עם המתיחות. אני רוצה לציין שבהנפות רגל הצידה ( לא גבוהות) אני לא מרגיש בעיה, גם ללא חימום. לאחר 4 חודשים שוב ניסתי לחזור למתיחות, והתופעה חזרה על עצמה. השאלות שלי הם: 1) מה הבעיה? 3) מה נזק לרגל? 2)מי מטפל בבעיות כאלו? 3)מה אני אמור לעשות ( אם בכלל יש מה לעשות) על מנת לחזור לגמישות. בתודה מראש.

25/11/2006 | 21:23 | מאת:

שלום רב, יש מספר תרחישים אפשריים למצב אשר אתה מתאר, אך אין אפשרות לאבן בדיוק מה הבעיה ללא בדיקה פיזיקלית, אני מציע לגשת לאורתופד ולבקש הפניה לפיזיותרפיה, או לגשת לפיזותרפיסט פרטי אשר מתמחה בפציעות ספורט. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה