TENS

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/10/2004 | 17:57 | מאת: bella

אני בסוף ההריון וסובלת מכאבי גב תחתון וגם עליון . מבחינת ההריון הכל תקין. אני לא רוצה לקחת תרופות נגד כאבים או אחרים ושמעתי שTENS יעיל ומותר בהריון . השאלתי ביד שרה מכשיר טנס סנסורי אך כתוב עלייו לא להשתמש בהריון, מצד שני שמעתי שגינקולוגים כן ממליצים על השימוש בהריון. למי להאמין? ואם כן מותר אז כמה דקות מותר להשתמש ואיזה תדר ורוחב גל וכו' לשים? תודה

10/10/2004 | 17:13 | מאת:

בלה, התשובה לשאלתך שנויה במחלוקת, מצד אחד אין שום סיבה הגיונית לא להשתמש בטנס על מנת להקל על כאבי הגב שלך בזמן הריון, מצד שני חלק מיצרני הטנס לא ממליצים על השימוש במהלך ההרין, אני מניח שהם לא רוצים להביא ללידה מוקדמת אך סביר יותר שחוששים מתביעות, חשוב לציין שהחשש היא לידה מודקמת ולא פגיעה בעובר. למיטב ידיעתי לא נעשה שום מחקר בנושא, כך שלא ניתן לתת לך תשובה מבוססת על סמך מחקרים מדעיים. אני מציע לפנות לפיזיותרפיסט ולהתיעץ עימו לגבי המקרה הספציפי שלך. בכל מקרה במידה ואת כן מחליטה להשתמש, יש לשים את האלקטרודות על חויות הגב, ולתחום את איזור הכאב, לגבי רוחב הזרם, ככל שרחב יותר כך הזרם מורגש יותר (במקרים כרוניים בדרך כלל נשים על רוחב מקסימלי). ככל שהתדר גדול יותר הזרם נעים יותר, במקרים כרוניים הייתי שם על 100hz. זמן טיול ממוצע נע בין 20 דקות ומקסימום שעה. ההנחיה אומרת להגביר את העוצמה כל 2-3 דקות עד ש-5 דקות אינך מצליחה להגביר ואז ניתן להוריד. עוד יישום של טנס זה במהלך הלידה עצמה, יש טנס יעודי להקלת כאבי צירים ומשמש כתחליף לאפידורל, על פי עדויות הוא מאוד יעיל, ניתן להשכיר אותו מרוב קופות החולים. מארק רובין Bpt