טיפול בכאב בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/07/2006 | 16:42 | מאת: ברקן

היי קראתי בעניין את ההתייחסות בפורום לשאלות והתשובות בנושא כאבים בשריר התאומים, וברצוני לשאול: איך אני יכול לזהותאת סוג הפגיעה בשריר (קרע או מתיחה)?האם כדאי להוסיף טיפול תרופתי אנטי דלקתי (אטופן)? האם מסאז' מועיל לטיפול וההחלמה? ואם כן, איזה סוג של מסאז'? מתי אפשר לחזור לפעילות? בתודה מראש על התשובות.

11/07/2006 | 23:17 | מאת:

שלום ברקן המושג מתיחה אינו נכון ואמיתי. לשריר יש יכולת כיווץ והרפיה ובכך הוא בעצם מייצר תנועה (מתכווץ ונמתח). יכולת זו לשנות את אורכו ( תכונת אלסטיות שלו ) מוגבלת. בהפעלת כוחות מתיחה שמעבר ליכולת ההתארכות של השריר נוצרים בו קרעים . הקרעים יכולים להיות : קרע למעט סיבי שריר ( קרע דרגה 1 ). קרע לכמות גדולה אך לא כל השריר ( קרע דרגה 2 ). קרע מלא לרוחב כול השריר והפיכתו לשני גופים נפרדים (קרע דרגה 3 ). המשמעות הקלינית כמובן חמורה ככל שהדרגה עולה: החל מכאב קל, נפיחות, אודם ורגישות למגע אך יכולת אימון בדרגה 1, ועד שיתוק יכולת התנועה וכאבים אדירים בדרגה 3. אתופאן הוא כדור נוגד דלקת שאינו סטרואידלי ויכול לעזור בהורדת הסימפטומים של כאב ונפיחות וכו', אך אינו תחליף לזמן מנוחה וכן אינו תחליף לשיקום של השריר מבחינת יכולת הכיווץ והמתיחה שלו. זמן המנוחה תלוי בחומרת הקרע ונדרשת בדיקה להערכת חומרתו. יש צורך בתיאום ומעקב עם גורם מטפל פיזיותרפיסט או רופא . מסאז' איננו טיפול מומלץ מכיון שאין עדות לכך שהוא מקצר את השיקום ודווחו מקרים של נזק לרקמת השריר והיווצרות הסתיידויות עקב מסאז'. בכל מקרה - לא חוזרים למגרש לפני שיש טווח תנועה מלא ללא כאב, כוח , קואורדינציה ויכולת ריצה ללא כאב.

12/07/2006 | 11:52 | מאת: ברקן