שאלה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/06/2006 | 08:32 | מאת: סימה

שלום לאחרכחודש וחצי שאני מקפידה על הליכה .מרגישה כאב חזק בשריר הקידמי של הרגלים ,שמאוד מקשה על הליכה,חשבתי שאולי עם הזמן זה יעבור ,אך לא כך.מה יכול להיות הסיבה לכאבים ,ואך אפשר לטפל?בתודה

02/07/2006 | 00:10 | מאת:

שלום סימה קרוב לודאי שאת סובלת ממצב הנקרא שבר מאמץ המינוח שבר מאמץ משמש בדרך כלל על מנת לתאר תסמינים של כאב ואי נוחות בחלק הפנימי של הרגל התחתונה, כמחצית הדרך מהברך לקרסול, שנובעים מריצה או הליכה על גבי משטחים קשים ומשובשים. . לעתים נדירות יש באמת שבר אמיתי של עצם הרגל (עצם הטיביה) באזור, וברוב המקרים הסיבה לכאב היא דלקת בעטיפות העצם, בגידים או בשרירים באזור. הדלקת נוצרת בגלל לחץ מוגבר ועומס על שרירי הרגל והקרסול. יש מקום לבדיקת אורתופד ולהחלטה אם לבצע צילום ו/או מיפוי עצמות - בדיקות שיכולות לאבחן שברים אמיתיים באזור, שההחלמה מהם ארוכה יותר. אם אין שבר אמיתי, הדרך לטפל בבעיה היא קודם כל להפסיק ללכת בזמן עד להחלמה (שאורכת עד 12 שבועות) ניתן לעבור לביצוע תרגול גופני שאינו נושא משקל, כגון שחיה או רכיבה על אופניים, לשים קרח באזור הכאב, לנעול נעליים טובות, לבצע מתיחות לאספקט האחורי של הרגל,וכדורים נוגדי דלקת. בהמשך הדגש צריך להיות על חזרה לפעילות בהדרגה, לבצע חימום לפני התרגול, להימנע מהליכה על משטחים קשים ומשובשים ולהקפיד בבחירת נעלי הליכה טובות