שיתוק בצד שמאל של הפנים.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/10/2004 | 17:12 | מאת: שרית

כתוצאה מניתוח מוח הוצאת גידול שפירי , צד שמאל של הפנים של החולה שותק. התופעה היא שהחולה מחייך, רק חצי מהפה מחייך .אם אתן לו לטיפה או סטירה הוא ירגיש אותם וכו.החולה מדבר ומתקשר אך הפגם הוא אסטטי . נמסר לי שע"י פיזיוטרפיה ניתן לשפר את המצב . האם כך? האם יש צורך באבזרים כלשהם לצורך זה (מסז חשמלי )?

07/11/2004 | 23:42 | מאת:

שלום רב, במקרה תחום שיקום הפנים הוא משהו שאני מתמחה בו, ועברתי בו קורסים מתקדמים אצל מומחים עולמיים. האם את מתארת ניתוח להוצאת גידול מסוג Acoustic Neuroma? האם ידוע לך על סוג הפגיעה לעצב הפנים? (האם חתחו אותו במהלך הניתוח אם כן האם חובר חזרה ניתוחית או לא? במידה ולא נחתך האם בוצע בדיקת EMG על מנת לקבוע אם יש הולכה עצבית בעצב?) ישנם 3 סוגי פגיעה לעצב 1) ניורופרקסיה אשר מבריאים ממנו ב-6 שבועות ספונטנית. 2) אקסונוטמסיס אשר מבריא לרוב בתקופה שבין 6-12 חודשים ולרב דורש שיקום רב על מנת להשיג תנועה טוהב ולאחר מכן למנוע היווצרות סינקינזיס, 3)ניורוטמסיס: כלומר מוות של העצב, ללא התערבות כירוגית (ישנם כמה אופציות) לא תהיה החלמה אף פעם וב-EMG לא נראה פעילות חשמלית כלל. ישנם טיפולים רבים ואפילו מכשיר מהפכני (DMI) של דיאנה פארנגר אשר מחולל נסים בשיטת ה-Trophic electrical stimulation. בכל מקרה אין להשתמש בשום פנים ואופן בטנס מוטורי. לעוד פרטים אשמח אם תפני אליי, מארק