האם קרע בגיד מחלים/מתאחה לבד במנוחה ?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

01/03/2006 | 21:56 | מאת: רביב

שלום. אמי בת ה- 58, נפלה במדרגות ונמתח לה גיד בכתף. אחרי חודש שהכאבים לא עברו היא עברה בדיקה ונתגלה (ואני מצטט) "קרע זעיר כ- 2 מ"מ בגיד אינפרה ספינטוס. הצטברות נוזל בכמות קטנה סביב גיד הביצפס" שאלתי היא : האם הקרע יתאחה מאליו במנוחה ? או האם צריך התערבות ניתוחית ? האם הנוזלים מרמזים על דלקת ? בקיצור, מה הטיפול האפקטיבי ביותר שעליה לעבור ? אציין כי לפני כן היא התאמנה בחדר כושר, וכעת היא כבר חודש במנוחה, סבורה שזה יחלים מאליו במנוחה. האם היא צודקת או טועה ? בברכה רביב

14/03/2006 | 20:18 | מאת:

שךום, הקרע יחלים בצורה זו או אחרת אך ללא פיזיותרפיה יתכן והריפוי לא יהיה איכותי ויש חשש לקרע חוזר, ממולץ לפנות לפיזיותרפיה לקבלת תקגילים ומתיחות עדינים לכתף מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה