כאבי גב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/10/2005 | 18:55 | מאת: אדוה

אני בת 24. אני סובלת מכאבי גב תחתון וחשבתי להרשם לחוג שיעזור בחיזוק (התעמלות/אירובי/פילאטיס...??). יש לי גם טונוס מעט נמוך. האם יש לך המלצה מיוחדת. תודה, אדוה

11/10/2005 | 23:31 | מאת:

שלום אדוה אני אישית ממליץ על פילאטיס,מכיוון שאני מדריך בשיטה זו ויש לי ניסיון מצויין עם שיטה זו. שיטות נוספות המומלצות הן פלדנקייז, יוגה (כמעט כל השיטות מבוססות על יוגה) וטאי צ'י. כל השיטות מלמדות חיזוק של מרכז הגוף ועבודה משם ואני רואה בהן את הטיפול היעיל ביותר למניעה של כאבי גב. יחד עם זאת רצוי להתאמן (בכל שיטה) במקום המחזיק מדריכים מוסמכים וטובים. יש לידע את המדריך על כל בעיה ממנה את סובלת.