קרע בגיד אחילס.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/05/2005 | 19:21 | מאת: מיכאל

תאריך: 14.5.2005 שעה: 19:12 ליפני 3 שבעות היה לי ניתוח בעקבות קרע בגיד אחילס. לאחר שבועים הורידו גבס והיתחלתי להישתמש במגוף עם 4 הגבעות להליכה.גיליתי שרגל שמול מנופחת ו כול שעתיים אני משחרר רגל למנוחה. לפי תכנית כול שבוע חייב לפנות הגבעה אחד. אבקשך להסביר לי: כמה זמן נידרש לריפוי מלה? איך זה עובר . מה קורה עם גיד תוך זמן? העם תוכל להגיע לעסוק בספורט? אך שחיה משפיה על ריפוי ופיזיוטרפיה?כמה זמן אסור לעבוד? כול דבר חשוב. איזה סיבוחים יתחן בדרך? תודה.

20/05/2005 | 16:20 | מאת:

מיכאל, נשמע כי אתה מקבל טיפול מסור עד כה, את כל השאלות האלו עלייך להפנות לפיזיותרפיסט שלך, במידה ותרם התחלת אז תבקש מהרופא שלך הפניה. חשוב שתדע בתיאורטית אין שום מניעה שבעתיד לא תוכל לחזור למה שהיית. תרגיש טוב, מארק רובין BPT

02/06/2005 | 16:55 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום מיכאל, מה שכנראה קורה כרגע הוא שאתה דורך ברגל הפגועה על הגבהה (אינני יודע אם אתה משתמש בקביים או לא). במידה שאינך משתמש בקביים, המצב הוא כזה: 1. הרגל הבריאה דורכת יותר מאשר כרגיל. זאת כיוון שבאופן טבעי משתדלים לדרוך פחות על הרגל הפגועה. זה יוצר מאמץ לרגל הבריאה, ועלול ליצור כאבים ברגל הבריאה. 2. מאחר שיש הגבהות ברגל הפגועה, יתכן מצב שההליכה תהיה לא מאוזנת. כאילו רגל אחת ארוכה ורגל אחת קצרה. דבר זה יוצר מאמץ בגב. כדי למנוע את כל הנזקים האלה הנכון הוא להשתמש ברגל הבריאה כבר מעכשיו במדרס. יהיה צורך בשלב מאוחר יותר, כשתתחיל לדרוך בנעל רגילה לעשות מדרס לרגל הפגועה. באיחולי החלמה מהירה ושלמה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il