תרגיל הקוברה ופריצת דיסק!

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/04/2005 | 12:20 | מאת: apolo

למארק שלום רב, בתרגילי פיזיוטרפיה מופיע גם תרגיל הקוברה- כלומר: שכיבה על הבטן והרמת חצי הוף העליון כדי למתוח את הגב. שאלתי: אני סובל מפריצת דיסקיםL3-L4-L5. 1- מהי המטרה של התרגיל הזה? מה הוא אמור להשיג? 2-האם יכול להיגרם לי נזק ממנו? 3-האם ניתן לעשות אותו מספר פעמים ביום? קראתי שניתן לעשות אותו גם בעמידה תוך משיכת החלק הקדמי של הגוף אחורנית. בתודה ובברכת חג פסח שמח.

25/04/2005 | 23:22 | מאת:

מטרת התרגיל היא לחזק שרירי גב תחתון והמתיחה הזאת אחורה עוזרת להשיג מנח טוב יותר של הדיסקים ומוריד במעט את הלחץ על העצבים. מארק רובין BPT