פיזיוטרפיה ו-spinal stenosis

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/03/2005 | 13:41 | מאת: apolo

למארק שלום רב, לפני מספר שבועות עשיתי סי .טי לגב תחתון. מתברר שיש לי גם פריצת דיסק בחוליות -L3-L4 וגם spinal stenosis ,ואולם 2 אורטופדים שבדקו אותי קבעו במפורש שאין זה מקרה המתאים לניתוח היות שאני מתפקד די טוב. ואולם, שניהם המליצו לי לעשות פיזיוטרפיה של שרירי הגב , אך בעיקר של שרירי הבטן עם דגש על יציבה נכונה. אני בן 50 , גובה 182, משקל 95 קילוגרם. שאלותיי הן: 1-האם פיזוטרפיה יכולה לשפר או להחליש את עוצמת הכאבים? עליי להוסיף שאני מקבל התקף חזק של כאבים כל שנה -התקף האורך כ-חודשיים ואחר כך הכל עובר.תוך כמה זמן אפשר לראות תוצאות של התרגילים בהנחה שאני אעשה אותם יומיום? 2- האם המכשיר BACKLIFE מומלץ? -כי הוא עולה הרבה -(1500 שח) 3- הרופאים המליצו לי ללכת ללא הגבלה אבל רצוי על חול. מדוע? בתודה ובאיחולי כל טוב לך.

04/04/2005 | 22:57 | מאת:

שלום רב, רצוי מאוד לחזק את שרירי הגב ובטן באמצעות תרגילים יומיומיים, השרירים צריכים להתחיל להתחזק החל מחודש לאחר אימון של 5-6 פעמים בשבוע, לאחר חודש. פיזיו' עשוי לעזור בכאבים באמצעות טיפול בחשמל וחום לשחרור שרירים תפוסים. Backlife מפורשות לא מתאים כטיפול להיצרות תעלת השדרה ולמיטב ידיעתי ניתן לקנותו דרך המושלם בהנחה קלה. תרגיש טוב ותתמיד, מארק רובין BPT