שיתוק בעצב הפנים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/03/2005 | 13:01 | מאת: שגית

האם פיזיותרפיה מומלצת בעקבות שיתוק בעצב הפנים בעיקר השפה השמאלית של הפה משותקת, והאם יש תוצאות חיוביות מכך?

18/03/2005 | 12:17 | מאת:

שגית, לא מסרת שום פרטים, מתי התחיל? איזה סוג של טיפול פיזיותרפי? בשלב הראשוני (חודש וחצי הראשונים) רצוי לעסות את הפנים ולתרגל תרגילים לשרירי הפנים. אולטראסאונד לא נמצא יעיל בשום מחקר אבל מרגיע את מצפונו של הפיזיותרפיסט שעושה משהו לפחות. לא!!! לגרת חשמלית את הפנים!!! בעזרת TENS (טנס), בשום פנים ואופן. במידה ומדובר בבעיה כרוני, הטיפול יותר מורכב ואז את צריכה לפנות לפיזיותרפיסט אשר התמחה בתחום של שיקום הפנים, אז מוזמנת לפנות אליי למידע מכיוון שאני מרכז את הנושא באיזור השרון. בהצלחה, מארק רובין BPT

01/10/2007 | 07:32 | מאת: ירון

אבי, בן 53, עבר לפני כשבוע שיתוק בעצב הימין של הפנים, כנראה בעקבות לחץ נפשי בתקופה האחרונה. אודה על קבלת חומר בעניין המלצות על דרכי טיפול יעילות ובעיקר הפניה לרופא מומלץ בתחום. בברכה, ירון