כאבים חזקים בשוק רגל שמאל.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/03/2005 | 13:14 | מאת: אריה

דוקטור נכבד. כחודש ימים אני סובל מכאבים חזקים בשוק רגל שמאל ואי שליטה על ברך שמאל בזמן הליכה. האורטופד חשב שהכאבים מוקרנים מהגב התחתון, עשה לי זריקה דיפרוספאן, נתן לי לבצע פיזיוטרפיה ובדיקות CT לגב התחתון. בCT התגלה בלט דיסק במרווח L4-L5 ופרט לכך הכל תקין. נאורולוג מצא שאין לי רפלקסים בברך שמאל. ברצוני לציין שאני בן 55 בריא עד למקרה הזה, בעל משקל תקין ושומר על הבריאות, עובד כ-33 שנים באחזקת מפעל גדול מעל 10 שעות כל יום , ועכשיו אני מושבת לגמרי , סובל מכאבים וחיי כחודש על תרופות הרגעה. אבקש את עזרתך בפתרון הבעיה. בברכה, אריה

11/03/2005 | 11:44 | מאת:

אריה שלום, אריה על פי המידע שמסרת, מדובר על לחץ בינוני על שורשי העצב בעמוד שדרה על ידי הדיסק שבולט, עם הדרכה מתאימה וטיפול הולם (שתתחיל דחוף לדעתי מכיוון של יום שעובר רק מעלה את הסיכוי לנזק לטווח רחוק), הבעיה אמורה לחלוף או לפחות להירגע לכאב עמוס בגב תוך חודש עד 6 שבועות, במידה ותמשיל לגרות את האיזור ולהפעיל לחץ לא מתאים הדבר עלול לקחת הרבה יותר זמן (בשיטת הצעד קדימה, צעד אחורה). בקיצור גש לטיפול מהר, ותרגיש טוב. מארק רובין BPT