מכשיר ה- Backlife - יעלות לגבי ספינל סטנוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

13/10/2004 | 08:48 | מאת: אריק

שלום. רציתי לשאול לדעתך לגבי מכשיר ה-בקלייף, ויעילותו לגבי טיפול באופן ספיציפי בהצרות התעלה. המדובר באדם מבוגר- כבן 80, שסובל מזה מס' חודשים מכאבים באזור הגב בתחתון, ללא הקרנה לרגליים. הוא נוטל אנלגטיקה, NSAID וכן מקבל טיפולי PT - ללא הטבה. על המכשיר קראתי באתא האנינטרנט של החברה, ושם הם מתארים בפרוטרוט את "סגולות הפלא" של המכשיר - שמסוגל לדבריהם להפחית כאבים אצל כ- 50-80%. העניין הוא שאם נכנסים לעובי הקורה, ובודקים לשורש העניין, מסתבר ש"המחקר" שבוצע במכשיר הוא מוגבל ביותר- ראשית המחקר שפורסם עד כה מתבסס על 58 אנשים - שזה לדעתי קבוצה קטנה מאוד בשביל תוצאות מהימנות. שנית - בפירוט של המחקר מדובר על קבוצת ניסוי שסובלת מכאבי גב תחתון ממקור דיסקוגני- פריצת דיסק, עם סכיאטקיה וכו' - ולא מדובר על מצב של כאבי גב תחתון ברקע של היצרות התעלה. החברה, לדעתי, די בוחרת לסתיר את הנתון הזה ובעצם לא מדגישה שקבוצת הניסוי במחקר בדקה כאבי גב תחתון ברקע דיסקלי, ומפרסמת אותו שנמצא יעיל לשיכוך כל כאבי הגב. האם לדעתך , ומינסיונך, יתכן שתיהייה הטבה מהמכשיר גם לבעיה זו.

13/10/2004 | 18:10 | מאת:

אריק, השימוש במכשיר Backlife נועד בעיקר לשיכוך כאבי גב תחתון ממקור דיסקוגני ומפרקי, הוא פחות נועד למקרים של היצרות תעלת החוט שידרה, אף על פי שיתכן ואביך ירגיש הקלה מסויימת כתוצאה משכיבה עם הגב בכיפוף כשרגליו מורמות על המכשיר (גם כשהם מורמות על כיסא הוא ירגיש טוב), בכל מקרה, הצעתי היא ללכת לחנות כגון ד"ר גב ושהוא ינסה את המכשיר בעצמו בחנות, ללא התחייבות, או שינסה במכון פיזיו' במידה ויש להם מכשיר כזה. הערה אחרונה, במידה ואתה מחליט בסוף כן לקנות, ניתן לקבל הנחה דרך ביטוח המושלם של קופ"ח כללית. מארק רובין Bpt

22/03/2006 | 12:28 | מאת: רפי

למכירה מכשיר "backlife" בקלייף חדש בהזדמנות מאדם פרטי טל 052-3075056 רפי