פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/01/2005 | 00:24 | מאת: איתי

אני בבקע דיסק L4-L5 כבר חודשיים 1. מתחיל מחר הידרוטרפיה בבריכה - נא דעתך 2. קניתי היום מכשיר שצמידים לבטן והוא בעזרת פולסים חשמליים מפעיל את שרירי הבטן - אבקש את דעתך

29/01/2005 | 11:24 | מאת:

איתי שלום, לגבי ההידרותרפיה, מצויין. אודות המכשיר, הנושא מורכב יותר, קודם כל מה שלא מפרסמים היצרנים זה שעל מנת לחזק באמת את השרירים אתה חייב לכווץ בכל הכח את שריר הבטן יחד עם המכשיר ולא לשכב מול הטלויזיה כמו שהם מפרסמים. שנית במידה ואתה סובל מבעיה בגב חיזוק שרירי הבטן האורכיים (לצורך העניין הקוביות) רק יכול להקשות על הגב, מכיוון ששרירי הבטן הללו מושכים אותנו לכיפוף הגו ולעומת זאת שרירי הגב מיישרים אותנו, במידה ואין איזון בין השתיים ושרירי הבטן חזקים מדי יחסית לשרירי הגב, שרירי הגב לא יעמדו בעומס ויתעייפו באמצע היום, דבר העלול במקרה הטוב להסתיים בכאבי שריר כרוניים ובמקרה הרע בפציעה נוספת בגב, לסיכום אין בעיה להשתמש במכשיר כל עוד אתה עובד על שרירי הגב באותו מידה אם לא יותר. השאלה האמיתית פה היא למה בכלל לחזק את זוקפי הבטן (הקוביות)? על מנת לשקם את הגב חייבים לחזק את השרירית העמוקים "שרירי היציבה" שזה השריר בטן הרוחבי (TRANVERSUS ABDOMINUS), ואת האלכסונים מעט וכמובן את שרירי הגב. בקיצור נוצרה אצלך בלבלה, אתה חייב להתיעץ עם מומחה אודות תרגילים וייעוץ לגבי הדרך הנכונה לבצע משימות יומיומיות, ולא להסתמך על ערוץ הקניות. בהצלחה, מארק רובין BPT