NO והריון

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

10/06/2010 | 04:19 | מאת: יאנה

אני עובדת כי אחות ט.נ. רציתי לברר מה השפעת גז NO על אישה הרה. האם זה מסוכן לעובר? האם מותר בעצם להיות בקרבת החולים שמטופלים בNO.תודה

שלום לך אני מציע לך לשאול את השאלה הזו את ממונה הבטיחות של בית החולים בו את עובדת ואת מנהל טיפול נמרץ. באם יש הנחיות נהלי בטיחות לצוות הנמצא בקרבת הגז הזה, אז הם אמורים לדעת עליהם. בהצלחה

13/06/2010 | 09:49 | מאת: זאב סרנה

שלום רב ישנה הגדרה בינלאומית על ריכוזי NO באזור עבודה. זה נכון לכל עובד ובמיוחד לנשים בגיל הפוריות. ההגדרה אומרת שהריכוז הוא 100-25 PPS (חלקים למיליון) נכון לעובד של 8 שעות ביום בסביבה הזו. - תלוי במדינה. אני לא מכיר מה ההגדרה בארץ. לעולם המערבי נהוג לבצע מדידות תקופתיות לרמת הריכוז באויר. מאמרים מצביעים על אפשרות פגיעה בעובד ובעובר. יתכן ונכון לפנות למשרד הבריאות לקבלת התקנים ונהלי העבודה בסביבה של שימוש ב - NO בבריאות - זאב

מנהל פורום מכשור רפואי