מכשור יקר - מתי צריך

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

22/10/2009 | 22:08 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

ד.א. אני חברך d-schiffer מקפה דה מרקר. קראתי כתבה על ארקין ב MARKER (אחרי שמכר את אגיס) בו הלין על הפרסומת לתרופות ותהליכים יקרים שלעתים (קרובות) מסתירות את העובדה שהתועלת השולית - מעבר לתרופות - תהליכים - הקודמים זעומה או אפסית. ביחס לתרופות הוא מצטט את אביו הרוקח לאמור: תרופות צריך למכור - לא לקחת.(הוא מסייג זאת במקצת בהמשך) מה דעתך בנידון, האם התופעה נפוצה במיכשור רפואי, ואם התיעצות עם מומחים כמוך יכולים לעזור לפציאנטים מליפול למלכודת יקרה.

לדני שלום ותודה על שאלתך המעניינת במשך כל שנות עבודתי כמנהל הנדסה רפואית בבית חולים המכשור הרפואי שרכשנו לשימוש הרופאים במכונים וחדרי נתוח היה בעליות של אלפי דולרים לכל מכשיר: א.ק.ג, פלסאוקסימטר,מוניטור,מכונת הנשמה, מצלמות לפרסוקפייה,מצלמות לנתוחי אףאוזן גרון, וכו.. בזכות מיזעור הטכנולוגייה, אט אט קמו חברות שמיצרות מכשירים קטנים וניידים עבור אנשים פרטיים ועבור מרפאות,ובכך מתאפשר לרופא העובד בבית חולים לרכוש לעצמו באופן פרטי גם ציוד למרפאותו-למעשה זה בדיוק המיזם שבו אני עוסק כיום:לספק לרופאים האלו את המכשירים הדרושים להם ובזול-תמונות ומחירים תוכלו לראות כאן: http://www.zivtechnologies.com/114153/http---www-zivtechnologies-com-114153-Products

מנהל פורום מכשור רפואי