שטיפה וגינלית

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

11/07/2005 | 08:26 | מאת: אסתי

אני נוהגת להזרים מים אל תוך הנרתיק בשעה שאני מתקלחת. (לצרכי ניקיון והיגינה) משיחה עם חברות הבנתי שהן לא נוהגות כך והן אף הפחידו אותי ואמרו לי שאני מסכנת את הרחם ו"הורסת" את הפרשות איבר המין. האם באמת יש סכנה בשטיפות וגינליות? תודה מראש על ההתיחסות.....

11/07/2005 | 09:33 | מאת: צביה ברלינסקי

אסתי יקרה בנרתיק שלנו יש חיידקים טובים העוזרים לנו לשמור על בריאות תקינה, שטיפה פנימית קבועה יכולה לשנות את מאזן החיידקים, ביחוד אם מעורב בכך סבון כל שהוא. ואז מתחילות כל הפיטריות, מלווים בריחות וכו'. הנרתיק הוא איבר פנימי, כמו שלא תשטפי פעם ביום את המעי, או את צינור הנשימה, או את הושט, אין צורך לשטוף באופן קבוע את הנרתיק, ההפרשות שנפלטות מנקות אותו בצורה טובה. (ממש כמו הנזלת באף ) . אין בעיה עם שטיפה חיצונית, כמו את שאר חלקי הגוף. צביה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו