כאבים בזמן קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

14/09/2004 | 14:18 | מאת: X

אני בת 34, נשואה, שני ילדים והשלישי בדרך. בעייתי: כאבים בזמן קיום יחסי מין. כאבים שתמיד היו קיימים בזמן קיום יחסי מין והורידו במידה ניכרת את ההנאה ואת החשק לקיים יחסי מין. עם השנים, בעלי למד אותי והוא מאד מאד עדין איתי. אך החשק שלי לקיים עמו יחסי מין פוחת ופוחת. והוא מתוסכל. הכאבים הם בתוך הנרתיך, בעלי לא יכול אפילו לבצע חדירה עד הסוף, כי אז ממש כואב לי ואני הודפת אותו החוצה. זו לא בעייה של יובש. וגם לא בעיה של גודל איבר המין של בעלי וגם מבדיקה אצל הגניקולוג נאמר לי שהכל תקין אצלי. כילדה, גדלתי בבית מאד מאד שמרני ועברתי התעללות מינית מאחי, גיסי ודוד של אבי. מוזר שרק לפני שנה התחלתי לחשוב שיש קשר בין הדברים שעברתי כילדה להתנהגות המינית שלי היום. אני אשמח לשמוע מה שיש לך להגיד בנידון ואולי להפנות למטפל מתאים. מאד קשה לי לכתוב על העניין ובטח שלדבר עליו עוד יותר... תודה מראש על תגובתך שנה טובה X

15/09/2004 | 09:20 | מאת: ד"ר חגית כהנא

X שלום עצוב לי לשמוע שאת סובלת כ"כ הרבה שנים מכאבים ביחסי מין ולא הצלחת למצוא טיפול מתאים. אני שמחה שיש לך בן זוג אוהב ורגיש כיון שזוגיות טובה היא קרקע טובה להצלחת טיפול. אכן יש קשר ישיר בין ילדותך הקשה והתיחסותך למין. כאשר אין בעיה פיזיולוגית הבעיה נגרמת מקושי רגשי או חינוך או מהקשר הזוגי. במרפאות לטיפול מיני ניתן לטפל במצב זה בהצלחה בד"כ. מומלץ לפנות למטפל באזור מגוריך ולבוא עם בעלך. שתהיה שנה טובה. (ואל תשימי X על חיי המין)

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו