ויסטבוליטיס

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

08/05/2007 | 13:53 | מאת: מיואשת

אני בת 25 ו"מקיימת" יחסי מין כבר שלוש שנים. הסיבה שהמילה מקיימת נמצאת במרכאות היא שאני סובלת מוסטבוליטיס כבר קרוב לשנתיים וחצי, אני הצלחתי לקיים יחסי מין מספר חודשים אך זה תמיד היה מלווה בתחושה קצת לא נעימה אבל ממש ממש לא מזיקה ויכולתי גם להנות ואף להגיע לאורגזמה מחדירה!!!! ( כמה אבסורדי!!!!), אך לאחר כחצי שנה החלו לי כאבים איומים, הבחנו לי את הויסטבוליטיס ואז החליפו לי גלולות מפמינט לאורטו סקלן שפתר את הבעיה לחודש אולי ומאז אני אני מסתובבת אצל הרבה גניקולוגים ורובם ככולם לא הצליחו לפתור לי את הבעיה.ביקרתי במספר פורומים של נשים הסובלות מהתופעה של ויסטבוליטיס ואחת מהנשים טענה כי בימים מסויימים יותר קל לה לקיים יחסי מין ומתברר שזה בגלל שיש התפרצות של הורמון פרוגסטרון. גם אני מרגישה כך לעיתים ומנסה באותם ימים לקיים יחסי מין. אני חייבת לציין כי התופעה לא קיימת אצלי בקביעות. ניסיתי כבר את דיאטת האוקסלטים שהתבררה כאחת מהטעויות היותר יקרות שעשיתי ואף משחות מסוגים רבים,הייתי גם פעם אחת אצל סקסולוגית עם בן זוגי אשר אמרה כי אין לה אפשרות לטפל בבעיה כי זו בעיה רפואית אך היא תוכל לעזור לי לשמר את התשוקה, אז את הפתרון לבעיה גם לא מצאתי אצלה. ישנם נשים שטוענות כי גם הטיפולים האחרים כמו ביופידבק הם גם אשליה שמתבדה עם הזמן. לכן רציתי לברר האם לקיחת הורמונים כמו פרוגסטרון יכול להואיל לי ואיזה מהסוגים יכול לגרום להכי פחות תופעות לוואי כי אני יודעת שיש סוגים שגורמים להשמנה, שיעור יתר ואקנה.האם ישנם עוד טיפולים חוץ מניתוח אשר דרך אגב מוגדר כניתוח קוסמטי ועולה קרוב ל15,000 ש"ח (אצל רופא פרטי, שרגלי לא תדרך אצלו שוב כי הוא ממש היה רודף בצע).אני חייבת לציין שאני מוכנה להשקיע גם מבחינה נפשית וגם גופנית ואף כלכלית כדי למצוא פתרון לבעיה כי אני מתחילה לאבד תקווה לאט לאט.

08/05/2007 | 22:14 | מאת: שירה

שלום מיואשת ממליצה לך לקרוא את השרשור מתחת הודעתך, שעוסק באותו הנושא בדיוק. אין לי פתרונות קסם להציע לך (לצערי הגדול), מלבד להציע לך כן לנסות שוב יעוץ פסיכולוגי/סקסולוגי, ולהיעזר גם בשיטות אלטרנטיביות לטיפול בבעיה. לגבי טיפול הורמונלי, תצטרכי להתייעץ עם רופא/ת נשים מומחה. בהצלחה רבה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו