יחסים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

01/05/2007 | 09:36 | מאת: טל

שלום! אני חודש וחצי לאחר לידה רגילה אבל עם תפרים (חיצוני ופנימי) כעיקרון התפרים כבר לא כואבים כמו בהתחלה אבל עכשיו זה עדין רגיש למגע, אתמול הלכתי לבדיקת רופא נשים וזה כאב מאד מאד כשהוא החדיר את הספקולום, גם כשאני מכניסה אצבע עדיין אני מרגישה את הכאב באזור התפרים (הרופא אמר שזה בסדר שעדיין המקום מעט כואב) הבעיה שאני מפחדת לקיים יחסי מין עם חדירה כי אני יודעת שזה יכאב לי ולהימנע מזה כבר אי אפשר (בעלי מחכה מאז הלידה כמה הוא יכול לסבול?) דבר נוסף אני מניקה באופן מלא, אני לא יודעת איך הוא אמור להתנהג עם השדיים שלי הרי הם לא באותו מצב כמו לפני הלידה, הם קצת רגישים ועם חלב, אני קצת חוששת שהוא יגע או ימצוץ בהם ויצא חלב ? אשמח אם תענו לי בהקדם

02/05/2007 | 10:30 | מאת: טל

02/05/2007 | 11:14 | מאת: שירה

"דילגתי" על השאלה שלך כי רציתי שרופא הפורום יתייחס אליה טל, זה הכל. אם תמתיני בסבלנות (אחרי הכל, את השאלה פרסמת אתמול, לא ?) אני בטוחה שזה אכן יקרה. המשך יום נעים לך.

05/05/2007 | 11:27 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום! מזל טוב על הלידה! זאת בעיה נפוצה, ואני קצת מתפלא שלא זכית לתשובה מנשים אחרות שהתמודדו עם הנושא של "איך לחזור לקיים יחסים". המלצתי, לשוחח עם בעלך על החששות שלך, ולהבהיר לו שהנושא מעסיק אותך ושאת מבקשת את עזרתו. תזכרי שהנרתיק גמיש ויודע להתרחב מאד בזמן גירוי מיני, כך שבאמת יחסי מין אחרי לידה לא אמורים להיות חוויה כואבת. תתיחסי לזה כמו לקיים יחסים בפעם הראשונה, לאט, עם המון סבלנות ומשחק מקדים, ולפי הקצב שלך. לא ברור אם הסיכה הטבעית שלך יפעל כרגיל אחרי חודשים של אי קיום, אז מין אוראלי (עליך) זה רעיון טוב. תהיי למעלה, ותקבעי את קצב ועומק החדירה ( תסבירי את זה לבעלך). גם חדירה חלקית מאד מהנה לגבר. אחרי הפסקה ואחרי לידה, אתם צריכים ללמוד מה נעים לך, ולתרגל מין כמה שאפשר. עם תינוק בסביבה, לעתים מין הופך לחוויה יותר אתגרית, ולעתים, יותר קצרה, עם הפרעות. יותר קשה לאישה לגיע לאורגזמה כאשר יש כל כך הרבה עניינים שמטרידים, וגם הגבר עלול למצוא את עצמו מאבד זיקפה בבכי הראשון של תינוקכם מהחדר השני. לגבי השדיים, יתכן שתהני ממגע, ויתכן שלא. רוב הגברים לא נרתעים שטפטוף של קצת חלב עליהם, אז קרוב לוודאי שאת לא צריכה לדאוג לגבי זה. תבדקו, בעדינות, אם את נהנת ממגע מיני בשדיים בזמן הנקה, או לא. אם לא - תלבשי גופיה/חזיית הנקה למיטה ותגידי לבעלך שבשלב זה הציצים מחוץ לתחום! זה זמן חשוב לתקשורת טובה בנושאים מיניים, כדי שהחוויה שממנו את חוששת תעבור בקלות, ותחזרו לזוגיות טובה ולהנאה הדדית. בהצלחה, ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו