אורגזמה והתכווצויות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

28/04/2007 | 11:34 | מאת: אמי

שלום. לפעמים, כאשר אני מגיעה לאורגזמה (מהדגדגן), אני חשה כאב עז וחד בבטן התחתונה (מרגיש כמו הרחם שמתכווץ). הכאב החד נמשך מספר שניות ואח"כ נשאר כאב עמום לעוד מספר דקות. זה מאוד כואב ומקלקל את ההנאה. עד כמה שידוע לי מופרש אוקסיטוצין בזמן אורגזמה, והוא גם אחראי על כיווץ הרחם בלידה. אבל בשביל שהוא ישפיע צריך קולטנים מוכנים, לא? שאלותיי הן: האם ניתן למנוע את הכאב הזה איכשהו? האם יש סכנה בהריון להתכווצויות כאלו ולהגדלת סיכויי הפלה? תודה!

29/04/2007 | 08:51 | מאת: שירה

שלום אמי ההתכווצויות שנגרמות עקב האורגזמה אינן אמורות לכאוב, ובוודאי לא כאב חד וחזק כפי שאת מתארת. ממליצה לך לפנות לרופא/ת הנשים שלך ולספר לו/לה על כך. לגבי אורגזמות במשך תקופת ההריון, באופן עקרוני במידה ומדובר בהריון תקין אין כל סיבה לחשוש שההתכווצויות האורגזמיות יגרמו לפליטת העובר מתוך הרחם. כמובן, בכל מקרה צריך תמיד להתייעץ עם רופא/ת הנשים כדי לאמת את הנתונים בהתאם למקרה הספציפי. כל טוב, שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו