ספקולום בבדיקה ואגינאלית

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

20/04/2007 | 02:06 | מאת: בחורה

אנא עזרו לי בעלות הניסיון (או שמא, חסרות הניסיון?) בחורה שמעולם לא קיימה יחסי מין, האם רופא הנשים משתמש בבדיקה ואגינאלית (בנוסף להסתכלות החיצונית) בסקפולום, או שהשימוש במכשיר זה נעשה רק בנשים שכבר קיימו יחסים? אודה לכם על התשובה. אני צריכה חוות דעת מנשים שעברו את הבדיקה.

20/04/2007 | 08:39 | מאת: רוני

בחורה שטרם קיימת יחסי מין חודרניים הרופא לא יבצע בדיקה בסקפולום !!! הודיעי לרופא לפני הבדיקה.

20/04/2007 | 09:07 | מאת: שירה

שלום בחורה מצטרפת כמובן לתשובתו של רוני, ומדגישה שוב (כי אני חוששת שנשים רבות נמנעות מפגישה ראשונה עם רופא/ת הנשים בדיוק מהסיבה הזו): רופא/ת נשים לעולם לא יבדוק אישה בעזרת ספקולום (מרחיב) במידה והיא בתולה ! יתכן בהחלט שבאותה פגישה כלל לא תתבצע שום בדיקה אלא רק שיחה, ויתכן שהאישה תתבקש לשבת על הכיסא לצורך הסתכלות חיצונית בלבד ותו לא. לא מחדירים אצבעות או כל מכשיר אחר לנרתיקה של אישה שטרם קיימה יחסים, אני רוצה להדגיש זאת במיוחד. כאשר את קובעת פגישה ראשונה, היא תמיד מתחילה בשיחה לצורך היכרות. בשלב הזה עליך כמובן ליידע את הרופא/ה שאת בתולה. כמובן שגם אם הדבר נשכח ממך באותו הרגע, בכל שלב של המפגש תוכלי לעדכן, ואני בטוחה שתיזכרי באינפורמציה הזו בדרכך אל הכיסא. בהצלחה שירה

20/04/2007 | 09:51 | מאת: רוני

תשובתה של שירה ברורה וטובה לכל החוששות מבדיקת רופא מצטרף לדעתה של שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו