אנא עזרתך הדחופה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

20/04/2007 | 00:11 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 24,מאז שהתחלתי קיום יחסי מין עם בעלי, לאחר קיום היחסים אני סובלת מכאבי בטן נוראיים. הכאבים מלווים בשיהוקים (לא יודעת אם קשור).. ניסיתי כבר הכל... הגניקולוגים אומרים שזה בעיה של גאסטרו והפוך. השבוע ביצעתי קולונסקופיה- חשבתי אולי משם תבוא הישועה ואדע מה יש לי... אך לשווא הבדיקה היתה תקינה לחלוטין.. הם אומרים שאולי יש לי מעיים רגישים אך שוב לא יודעים איך לשייך לקיום יחסי מין. יודגש כי בעלי הגבר הראשון איתו שכבתי וגם כי הכאבים מאוד חזקים באזור הבטן התחתונה. יכול להיות שקוודא הזרע שלו גורם לי לכאב? זה הגיוני??? אני מתחננת לעזרה, זה כ"כ קשה לחיות כך.. זה משבש הכל. תודה!

20/04/2007 | 08:39 | מאת: רוני

כדאי לקיים יחסי מין לא על בטן מלאה. לפעמים נוצרים גזים במעיים וגורמים ללחץ על הבטן שמתורגמים לכאב.

20/04/2007 | 09:14 | מאת: שירה

שלום שיר זו אינה בעיה של מיניות האישה לכן איני בטוחה שאוכל לסייע לך. על פניו, ביצעת כבר את כל הבדיקות בתחום הגסטרואנטרולגיה כדי לשלול בעיות, וגם התחום הגינקולוגי תקין על פי דברי הרופאים כך שאפשר להניח שלא מדובר בבעיה *גופנית* בהגדרתה. מכיוון שאת סובלת ממעיים רגישים, אולי כדאי לשים לב לתזונה באופן כללי כדי להקל על המצב ? נסי לפנות ליעוץ תזונתי (או דיאטנית או נטורופת/ית), ואולי השתדלי לשים לב האם הכאבים מוחמרים כאשר את אוכלת בסמוך לקיום היחסים, והאם זה קשור לסוגים שונים של מזונות. אולי עדיף להמתין מספר שעות בין האכילה ובין קיום יחסים ? יתכן שכאבי הבטן נגרמים מהתנוחה הספציפית בה אתם מקיימים יחסים ? (האם יתכן שאת נמצאת למטה והוא מכביד עליך במשקלו ולוחץ על אזור הבטן למשל ?) לסיכום, אפשרות נוספת. כאבי בטן הם במקרים רבים אינדיקציה למצב נפשי -רגשי של לחץ או מתח. את בוודאי מכירה את הילד שבבוקר שלפני המבחן נתקף לפתע בכאבי בטן (אמיתיים לגמרי) ולא מסוגל ללכת לבית הספר. אם אינך מצליחה למצוא כל פתרון אחר (תזונתי, החלפת תנוחה), אולי שווה לבדוק גם את האפשרות הפסיכולוגית, כלומר - פני לייעוץ פסיכולוגי ונסי לבדוק האם הכאבים מרמזים אולי על משהו לא פתור בתחום הרגש, שקשור ליחסי המין עם בעלך או בכלל. כל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו