חוסר ביטחון עצמי

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

12/04/2007 | 19:36 | מאת: אחת

הי! יש לי בעיה של חוסר ביטחון והערכה עצמית. הרבה אנשים אומרים לי שיש לי גוף ממש יפה ואני שווה ואני יודעת שאומרים את זה גם מאחורי גבי, אבל אני לא מצליחה להרגיש כמו אחת שווה ואפילו שאני מנסה לראות את היופי בגוף שלי- אני לא רואה. החוסר ביטחון מפריע לי בכל כך הרבה דברים ומעסיק אותי. יש לכם עצה בשבילי? אתם יכולים לעזור? תודה מראש =]

13/04/2007 | 22:21 | מאת: גולשת

אם את מודעת לחוסר הבטחון העצמי שלך, זו כבר התחלה טובה. אני מאחלת לך שבין היתר הזמן יעשה את שלו, והכרות עם אדם מתאים תוסיף לבטחון העצמי שלך..

15/04/2007 | 18:05 | מאת: שירה

שלום לך אחת לא ציינת את גילך, אבל אני מנחשת שאת צעירה, בוודאי בשנות העשרים המוקדמות שלך. הדבר הבולט ביותר מבין דברייך הוא הקישור שאת עושה בין היותך "שווה" ובין הגוף היפה שלך. מבחינתי, השירות הכי חשוב שאת צריכה להעניק לעצמך הוא ללמוד ולהפנים שאין כל קשר בין ערכך כאדם לבין צורת הגוף שלך, עד כמה הוא "יפה" או "לא יפה". שוויו של אדם לא נמדד ביופיו של הגוף שלו, וזה קרוב לוודאי אחד השיעורים היותר חשובים שהחיים ילמדו אותך (או כך אני מקווה). לגבי חוסר הבטחון במראה החיצוני וחוסר ההערכה העצמית, איני יודעת מאין נובע הפער הזה בין איך שאת רואה את עצמך לבין איך שהסביבה רואה אותך, אבל אני די בטוחה שלא ניתן יהיה לפתור זאת דרך יעוץ אינטרנטי. אחת הסיבות השכיחות ביותר לפניה של אנשים לטיפול פסיכולוגי היא כדי להעלות את הבטחון העצמי שלהם, וכדי ללמוד לאהוב ולקבל את עצמם יותר. מכיוון שאת מציינת שחוסר הבטחון מעסיק אותך רבות ומפריע לך בחיי היומיום, אני סבורה שטיפול פסיכולוגי יכול להיטיב איתך. בהצלחה שירה

22/04/2007 | 18:57 | מאת: ארנון

לא אחת טועים האנשים כשהם חושבים שהבעיה היא פיזית. במקרה שלך - את צריכה לסדר את הראש.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו