דחוף- שכחתי ליטול גלולה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

18/12/2006 | 14:04 | מאת: המתלבטת

אתמול שכחתי ליטול גלולה וקיימתי יחסי מין עם החבר שלי ורק היום בבוקר גיליתי את האירוע. לכן נטלתי פוסטינור השאלה שלי: האם מאירוע חד פעמי שכזה ניתן להיכנס להריון? עד כמה יעיל באמת הפוסטינור? והאם אני אמורה בנוסף להמשך נטילת הגלולות להישתמש באמצעי הגנה נוספים (כגון קונדום)?

19/12/2006 | 16:20 | מאת: שירה

כדי להיכנס להריון מספיקה פעם אחת ויחידה של חוסר זהירות או שכחה. פעם אחת בלבד. הפוסטינור יעיל במידה ונלקח עד 72 שעות מקיום היחסים, אבל כמובן שאחוזי ההצלחה שלו אינם 100 אחוז, כמו בכל דבר. בשארית החודש עליך להשתמש באמצעי מניעה נוספים (כדוגמת קונדום) בנוסף לגלולות. כדי לא לשכוח גלולות, נסי לבחור לך זמן שיהיה לך קל לזכור אותו מדי יום (למשל לפני השינה, או לחילופין - מיד בבוקר כשאת מתעוררת). את יכולה לעשות לעצמך תזכורת צלילית בפלפון, בכל הפלפונים יש אפשרות לתזכורת יומית חוזרת בשעה מסויימת על פי בחירתך. שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו