איך יוצאים מהמצב?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

04/12/2006 | 12:44 | מאת: אורית

שלום אני זקוקה לעזרתכם. ביני ובין בעלי קיים משבר אמון שלא על רקע בגידה, אלא עקב בעיות על רקע מיני. התחלנו ללכת לטיפול אצל סקסולוג/יעוץ זוגי. המטפל טען שאם רוצים להצליח בטיפול צריך להניח בשלב זה את הרקע למה הגענו למצב שבו אנו נמצאים ולנסות ללכת מכאן וקדימה. גם אני חושבת כך, אך לצערי בעלי חושב אחרת. הוא טוען שעד שלא ננקה את כל המשקעים מהעבר וננבור בו הוא לא יוכל להמשיך. מצד שני כשהעבר עולה על כל מה שאני אומרת הוא טוען שהכל רק תירוצים, וכל הסבר שלי הוא תירוץ שלא מקובל עליו. וכך כל משפט שלי בנסיון להסביר את עצמי של תואם את מה שהוא חושב, פותח ויכוח חדש. כאשר כל הזמן יש ויכוחים על רקע העבר, אין לדעתי סיכוי שניתן להתפנות נפשית לטיפול כלשהו. איך יוצאים מהפלונטר? מה נכון? להמשיך ולנבור או לנסות להתקדם ולבנות מחדש את מה שנהרס? תודה

05/12/2006 | 09:26 | מאת: שירה

שלום אורית קשה לי קצת להתייחס מבלי להבין על מה את מדברת. המשפט "משבר אמון עקב בעיות על רקע מיני ולא בגידה" מאד מעורפל בעיניי ולא ממש מספק כל אינפורמציה. לא ברור לי מדוע שבעיות בתפקוד המיני יגרמו למשבר אמון בקרב בני הזוג. אני אישית לא חושבת שאפשר לטפל בדברים בתוך מערכת זוגית (או כל מערכת אחרת) תוך התעלמות מוחלטת מהמשקעים ומהרגשות הקשורים לעבר. רק אחרי שמתמודדים עם העבר, מעבדים אותו ומתמודדים איתו אפשר לעבור להווה ולראות איך אנחנו משפרים אותו כדי להיטיב גם את העתיד. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו