האם ניתן להקל על הכאב???

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

25/05/2006 | 19:10 | מאת: נעמה

אני בת 45, נשואה באושר. מטרידה אותי בעיה מזה שנים : בזמן קיום יחסים אני רטובה ומגורה, לאחר המשגל שורף לי בעיקר אם אני משתינה. זהו כאב שחולף מעצמו תוך חצי שעה בערך, אבל מתסכל מאד - ומקלקל את ההנאה. אני לא מוותרת על סקס ואינטימיות בשל כך, ופשוט חיה עם זה, כבר הרבה זמן. אין לי שום דלקות, פטריות גרויים וכדומה. גיניקולוגים אמרו לי לטפל בג'ל שעוזר ליובש, אבל גם אין לי בעיה כזו וגם הוא לא עוזר. אני זוכרת בצעירותי היתה תקופה שסבלתי ממשהו דומה ואז רופא אחד נתן לי איזו משחה שעזרה. אם יש משהו שעוזר, או במרשם רופא או בלעדיו, אשמח לדעת. תודה !

30/05/2006 | 08:15 | מאת: נעמה

30/05/2006 | 09:01 | מאת: שירה

השאלה שלך היא רפואית מדי עבורי.... לכן אני משאירה אותה לטיפולו המסור של דר' הופמן, שבוודאי יענה לך ברגע שיוכל. המשך יום נעים שירה

30/05/2006 | 10:25 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום, וסליחה על ההמתנה לתשובתי. צריבה במתן שתן לאחר קיום יחסים אינה תופעה נדירה. בקיום יחסים לעתים יש גירוי של השופכה ( צינורית מוצא השתן) שאלוהים שם בסמוך לדגדגן, כך שמין שמגרה דגדגן, גם מגרה שופכה. אינני לגמרי מבין מדוע צריבה בשתן לאחר קיום יחסים "מקלקל את ההנאה", אבל ניחא. חשוב ביותר להטיל שתן לאחר קיום יחסים על מנת לשטוף את צינורית השתן, ולמנוע דלקות. קרוב לוודאי שמתחיל תהליך של יובש בריריות הנרתיק ופתח השופכה, אחת מתופעות גיל המעבר. תופעות אלו יכולות לפגום בהנאה המינית, (על ידי חוסר סיכה, וחוסר גמישות הנרתיק) או רק לגרום לצריבה בשתן. ניתן לפתור את זה עם מריחה יומית של ג'ל אסטרוגני שכל רופא יכול לרשום לך....אך אל תצפי לשינוי בפחות משבועיים טיפול. ג'ל זה "מחייה" את הרירית, וכדאי לכל אישה סביב גיל המעבר, במידה והחליטה לא ליטול הורמונים לגיל המעבר. שינוי תנוחה של קיום יחסים, ופחות גירוי לשופכה גם יקל עליך. בהצלחה! ד"ר הופמן

30/05/2006 | 23:06 | מאת: נעמה

אני "על" גלולות מינס מעל שנה. הן ניתנו לי להסדרת המחזור ולמניעת הריון (שקט נפשי בעיקר- כי אני ממש כבר לא בפוריות- נבדקתי) משום ששנתיים קודם סבלתי מסימפטומים של פרימנופאוזה, המחזור שמגיל 12 ועד אז היה מדויק לגמרי, התחיל להשתבש וסבלתי כל הזמן מהרגשה כמו של PMS. מאחר והיה צורך להוציא התקן כי עבר זמנו והסתבר שגם גרם לדלקת, סירבו לחזור ולשים לי שוב התקן, ומאחר ושנתיים של בלגן במחזור פשוט שיגעו אותי וסבלתי מאד הגניקולוגית הציעה לי גלולות, בכל פעם ירדנו בסוג ובמינון ההורמונים עד למינימום שהוא מינס, כי הגלולות פגעו לי בליבידו, והמינס פחות מכולן. האם הג'ל שאתה מציע לי בתוספת לגלולות זה לא יותר מדי הורמונים? האם יש בנוסף איזושהיא משחה שמקילה על הצריבה בפתח הנרתיק לאחר ההשתנה? שאלת מדוע הצריבה מקלקלת את ההנאה, ובכן - רגע אחד אני נהנית ואחר כך סובלת כאבים מעצבנים כחצי שעה, לא רק בעת ההשתנה, אלא עד שהמקום נרגע. גם גבר, לו היה חש צריבה וכאב לאחר אורגזמה , זה היה "מקלקל" לו את הכיף!

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו