מיניות אחרי לידה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

17/01/2006 | 16:57 | מאת: שירה

אני כשבעה וחצי חודשים לאחר לידת ואקום. יש לי כמה בעיות. א. רגישות באיזור הנרתיק, כלומר בשונה מלפני הלידה - המקום הפך רגיש יותר למגע. האם זה התפרים??? ב. החשק המיני שהיה בשיא השיאים בחודשי ההריון המתקדמים (שדווקא אז לצערי בעלי לא רצה לקיים יחסים) ירד לשפל ואני מעדיפה להימנע ממין בכלל. מה קרה לי? דווקא אחרי שהיתי מאוד מינית הפכתי לא-מינית. ברור לי שזה עקב הלידה. אבל מה עושים? לציין שאני לוקחת גלולות "סרזט" . לאחרונה שמעתי במקרה שגלולות מורידות חשק מיני. האם יש סוג שגורם לך פחות? או שלא גורם לכך? כמובן אחרי שאסיים להניק. האם זה ישתפר עם הזמן?

18/01/2006 | 13:39 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום!"אין מין אחרי לידה" משפט זה לא נכון, אבל יהיו הרבה זוגות שהפכו לאחרונה למשפחה, שיסכימו עם זה. יש כל כך הרבה מכשולים פיזיים, נפשיים, ורגשיים עד שצריך ליבידו עצום ומזל, כדי להמשיך בחיי מין, וחיים זוגיים "כמו לפני הלידה". לגבי רגישות בפות - תבדקי שוב אצל רופא הנשים. תתעקשי שיבדוק לוודא שהכל תקין. לא אמורה להיות תפר לאחר 7 חודשים, אך בוודאי שעלולה להיות רקמת צלקת שמשנה את המרגש. יתכן שלאחר קיום יחסים כמה עשרות פעמים האיזור ישוב להתנהג ולהרגיש כמו קודם. ישנן חומרים שמגברים ליבידו, גם אצל נשים, ויתכן שהגלולה שאת נוטלת כעת משפיעה גם. עצם ההנקה עלולה להשפיע ( שדיים מניקות הן לא ממש "ארוגניות" (גורמות לריגוש מיני) אבל זה מאד אינדיבידואלי. עצתי לקיים יחסים כעת באופן סדיר, גם אם לא ממש בא לך. יתכן שזה לא "פוליטקלי קורקט" אבל אני חושב שקיום יחסים חשובה ביותר לזוגיות, ושקרוב לוודאי, עם ההתחלה, תבוא ההנאה. אינני ממליץ לעשות משהו שכואב לך, אז חשוב ביותר לכוון את בן זוגך לגבי מה נעים ומה לא. יתכן מאד שתנוחה שונה מבעבר יהיה לך יותר נעים. כמו כן חשוב מאד להדריך את בן זוגך לגבי השדיים. כפי שציינתי, אם השד לא איבר מיני מבחינתך כעת, אז עדיף שלא יגע. אני ממליץ על להשאר לבושה בגופיה אם אינך רוצה עוד פרטנר להנקה! בהצלחה, ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו