וגניזמוס

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

28/12/2005 | 19:49 | מאת: tony

האם יש תכשירים חדשים או טיפול חדשני המסייע לנשים לצאת מהצרה הזאת (ומדובר באשה שעדיין לא מעונינת לפנות לייעוץ מקצועי. בתודה

29/12/2005 | 11:29 | מאת: אורן

מכיוון שלעיתים חלק מהסיבות לתופעה הוא נפשי, יש צורך להבין את הרקע האישי של האשה כדי לעזור לה. לא נראה לי שתכשיר כל שהוא יכול לעשות זאת ולכן אין מנוס מטיפול פסיכולוגי- סקסולוגי.

30/12/2005 | 12:58 | מאת: שירה

שלום טוני כפי שהשיבו לך נכון לפניי, תופעת הוגיניסמוס אמנם באה לידי ביטוי באופן גופני מאוד, אבל המקור שלה (ברוב המקרים) נפשי לחלוטין. על כן גם הפתרון לא יכול להיות אך ורק גופני אלא חייב להכיל אלמנטים שמתייחסים לצד הנפשי של המטופלת. בתור צעד ראשוני, היא *מוכרחה* לפנות לרופא נשים כדי לבדוק האם לא מדובר בבעיה גופנית כלשהי, יתכן שזה המקרה ואז הפתרון שונה בתכלית, וחבל שהיא תעבור מסכת שלמה של טיפול נפשי אם היא לא באמת זקוקה לו. בהנחה שרופא הנשים לא מוצא שום בעיה גופנית, אפשר להניח שאכן מדובר בוגיניסמוס. במקרה זה, אני חוששת שלמרות ההסתייגות שלה מפנייה לגורם מקצועי - זו דרך הטיפול המיטבית עבורה. אם תוכלי לספר לי על החששות שלה (שלך ?) מפני טיפול מקצועי ומדוע היא מסרבת לנקוט באופציה זו - אולי אוכל להפיג את חששותיה ולנסות לסייע. הטיפול אינו כואב כמובן, הוא מתבצע בתהליך וקצב ההתקדמות הוא אינדיבידואלי לכל אישה. הטיפול כולל שיחות עם סקסולוג/ית ולרוב גם החדרה של "מרחיבים" לנרתיק, כדי להרגיל את הנרתיק לתחושה של חדירה. ישנה אפשרות גם לשלב טיפול באמצעות שיטת הביו-פידבק, נשים רבות מוצאות שהשיטה הזו עוזרת להן מאוד. קצת על התופעה ועל דרכי הטיפול בה תוכלי לקרוא בקישור הבא: http://www.50plus.co.il/ArticleFull.asp?Sec=2138&level2=144&Banner=5 כמובן שזה רק קישור אחד מתוך רבים מאוד, אם תעשי חיפוש בגוגל באמצעות המילה "וגיניזמוס" תגלי עולם מלא של מידע. ראוי לציין שיש כל מני משחות (במרשם רופא בלבד) שמטרתן לאלחש את אזור הנרתיק וכך לאפשר חדירה, אבל אני חייבת לומר שבהיגיון שלי הפתרון הזה הוא מקסם שווא, כי למעשה לא פתרנו שום בעיה, פשוט הפכנו את המקום לרדום...בעיניי, המטרה היא לא רק להרדים את האזור כדי שאיבר המין הגברי יוכל להיכנס, אלא להגיע למצב שלא רק שיש תחושה בנרתיק - אלא מדובר בתחושה נעימה ! בהצלחה ושבת שלום שירה

28/12/2006 | 15:09 | מאת: א

לפי מה שקראתי כאן במאמרים אני חושבת שיש לי וגניזמוס. אני מועניית לטפל בזה אבל לא יודעת לאן לפנות. אשמח מאוד אם תעזרו לי בנושא הזה, אני לא רוצה לדבר על זה עם אמא שלי ורוצה לעשות את הטיפול בחשאיות. תודה.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו