העדר הנאה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

23/08/2005 | 15:38 | מאת: משה

אשתי ואני נשואים 33 שנים ואוהבים מאוד. אבל, לי יש רצון של 4-5 פעמים בשבוע עם תשוקה למין אורלי ואילו אשתי ללא כל רצון אמיתי- פעם בשבוע, מין רגיל שמסתיים עם הגמירה שלי. אני מרגיש כי המין כלל לא מדבר אל אשתי והיא עושה זאת רק למעני. חוסר ההנאה של אשתי מעציב אותי מאוד מאוד. האם תוכלי להפנות אותי לתרופה יעילה /אביזר יעיל/ כתובת של ייעוץ טוב תודה רבה

23/08/2005 | 19:03 | מאת: שירה

משה שלום ותודה על השאלה קודם כל, ברכותיי: נשוי 33 שנים לאותה בת -זוג ועדיין מעוניין במין 4-5 פעמים בשבוע ! לא ציינת בשאלתך האם תמיד היו קיימים ביניכם הבדלים כה משמעותיים בדחף המיני, או שמא מדובר בשינויים שהתרחשו עם השנים. שכיח שהדחף המיני של שני בני הזוג אינו זהה, כמעט תמיד האחד רוצה יותר מהשניה (או להיפך), ושביל הזהב עובר (כמו בהרבה מקרים אחרים בחיים) בדרך הפשרה. אני חושבת שמהות הבעיה אינה דווקא במספר הפעמים בשבוע; אני מנחשת שהיית מוכן להסתפק גם במספר פעמים נמוך יותר לו רק היית מרגיש שאשתך באמת מעוניינת במין ולא כפי שכתבת - שהיא רק עושה זאת על מנת לרצות אותך, ושלה עצמה אין כל עניין במין. תמיד קיימת האפשרות שאתה מפרש לא נכון את ההתנהגות שלה, ושמה שאצלך מתפרש כחוסר הנאה/חוסר עניין הוא לא יותר מאשר דחף מיני נמוך משלך. האם חשבת לפתוח איתה בשיחה גלויה ולדבר על תחושותיך? מציעה לך לשאול אותה ישירות האם היא נהנית מיחסי המין איתך, האם היא חשה צורך במין או שאולי אתה צודק והיא חווה ירידה דרסטית בחשק המיני. אחרי השיחה איתה ובהתאם למסקנות, יש כמה דרכים לפתרון: ראשית, עליה לפנות לרופא המשפחה או לרופא הנשים שלה. נשים בגיל המעבר חוות שינויים הורמונליים ובין תופעות הלוואי האפשריות הן יובש בנרתיק וירידה בחשק המיני. יתכן שהרופא ימליץ על טיפול הורמונלי מתאים והבעיה תיפתר כלא היתה. שנית, קיימת האופציה לטיפול סקסולוגי - זוגי או רק שלה. שלישית - זה הזמן להפגין את כל האהבה שבמשך 33 שנים הרגשת כלפיה, אבל לא רק בקונוטציה מינית אלא פשוט על ידי הבעות חיבה ואהבה במשך כל שעות היום, שלא על מנת לזכות ב"טובות הנאה מיניות"... תהיה נחמד אליה, תביע אהבה במילים ובמחוות קטנות ומתחשבות, הרווח יהיה של שניכם. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו