גלולות ודלקת פרקים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

22/08/2005 | 08:50 | מאת: גאיה

יש לי בעיה. אני בת 23 וסובלת מאז ילדותי מדלקת פרקים שרוב הזמן רדומה. לפני כחודש התחלתי לקחת גלולה למניעת הריון מסוג פמינט, מאז התחלת נטילת הגלולה התפרצה הדלקת ואני סובלת מכאבים עזים בברך , בעיקר בבוקר. עד כדי כך שלפעמים איני יכולה ללכת. לפני כשנתיים לקחתי גלולה מסוג יסמין וגם אז התפרצה הדלקת. ואני שואלת: יכול להיות שאיני יכולה לקחת גלולות? האם האסטרוגן הוא זה שגורם לי להתפרצות הדלקת? ומה אני יכולה לעשות במקום? וכמובן - האם להפסיק?? תודה רבה

22/08/2005 | 09:26 | מאת: שירה

שלום גאיה. ראשית וכדי להסיר כל ספק - שאלתך אינה קשורה לפורום הזה, אלא לפורום גינקולוגיה או מוטב - לא לפורום כלל אלא לשיחה אישית עם רופא הנשים שלך. חיפוש קצר שערכתי ברשת מעלה דווקא את הטענה ההפוכה, שנמצא קשר בין נטילת גלולות ובין ירידה בשכיחות של דלקת פרקים, כפי שאת יכולה לראות בקישור הבא: http://www.miok.co.il/news3.asp?sm=1&md=9&n=8415&mnt=new איני רופאת נשים ואין לי מושג האם האסטרוגן גורם לך לכאבים, אבל אם זה אכן כך, יש גלולות שמכילות פרוגסטרון בלבד (כמו פמולן לדוגמא), ביעוץ עם רופא הנשים שלך אני בטוחה שתוכלו ביחד להגיע לפתרון המתאים לך. כל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו