מניעה ואחריות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

09/08/2005 | 16:29 | מאת: לילך

לשירה שלום רב, מסיבות רפואיות, אסור לי להשתמש בגלולות כאמצעי הגנה, אי לכך אני וחבר שלי התחלנו להשתמש בקונדום, אולם אני מוצאת את עצמי מבוהלת (מחשש להכנס להריון) כל פעם לאחר קיום יחסי מין, מפני שאחרי הכל אחוזי ההצלחה של הקונדום כאמצעי מניעה נמוכים בהרבה מהגלולה. בנוסף לכך, אני מרגישה לפעמים כמו גננת כי אני צריכה להזכיר לחבר שלי לשים קונדום או לשאול אותו כל פעם לאחר הקיום יחסים אם הקונדום לא נקרע ואם הכל היה בסדר, כדי לדעת שאני לא צריכה לקחת גלולת היום שאחרי (קרה לי כבר פעם מקרה כזה). אנחנו בשנות ה-20 לחיינו ובאופן יחסי כבר לא ילדים. אני לא מבינה למה הוא מתקשה להפנים את החשיבות של אמצעי מניעה. לשאלותי: - איזו אלטרנטיבה לאמצעי מניעה יש לי (מלבד קונדום וגלולה)? - איך אני יכולה להסביר לחבר שלי את החשיבות ולגרום לו גם לקחת אחריות? לילך

09/08/2005 | 18:05 | מאת: שירה

לילך ערב טוב האמצעים העומדים לרשותכם כדי להימנע מהריון לא רצוי מפורטים באופן מצוין בקישור הבא: http://www.starmed.co.il/Sex/ כפי שתוכלי לראות, ליד כל שיטה מפורטים אחוזי ההצלחה שלה, היתרונות והחסרונות הן עבור הגבר והן עבור האישה. עליך לשקול את האופציות ולהחליט בהתאם למה שמתאים לך, הן מבחינת לקיחת האחריות (כי יש למשל קונדומים המיועדים לאישה ולא רק לגבר) והן מבחינת המחיר של כל מוצר. חלק מהמוצרים מספקים גם הגנה ממחלות מין, בעוד שהשאר מגינים רק מפני הריון לא רצוי. לצערי אין לי לחש קסמים שיגרום לחברך להבין את חשיבות השימוש באמצעי מניעה, אני משערת שתיאלצי פשוט לתפוס איתו שיחה ולהבהיר לו את חשיבות הנושא לא רק עבורך אלא גם עבורו. אני מנחשת שהוא עדיין לא רוצה להפוך לאבא ?.. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו