וסטיבוליטיס-דחוף

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

08/08/2005 | 16:12 | מאת: רינה

שלוב רב לפני כשבוע (אחרי סיוט של 4 שנים) פעם ראשונה רופא מומחה קבע שיש לי וסטיבוליטיס. אני נשואה והבעיה התחילה לפני כמה שנים. (זה לא בן זוג ראשון ולפני זה לא הייתה בעיה). כנראה שהיתה לי פטריה/דלקת שטופלתי בכדורים/משחות/נרות/שטיפות ופשוט באיזשהו שלב הכאבים תמיד היו שם. נכנסתי להריון וילדתי ומאז בדיקת הגניקולוג שלי שכאבה לי כל כך פשוט לא קיימתי יחסי מין כחצי שנה אחרי הלידה. כאשר יצאתי מהטראומה וניסינו כל כך כאב לי שהחדירה בכלל לא התבצעה. סליחה על ההקדמה הארוכה. לאחר שקראו למחלה בשמה והבנתי שיש משמעות רבה לפסיכולוגיה הצלחתי להשתחרר בראש וגם השתמשתי בג'ל של עץ התה לפי המלצת הבנות בפורום ושכבנו ולא כאב כמעט בכלל. אבל יומיים אחרי הופיע לי אודם, גירוד, צריבות וכו' בקיצור קטסטרופה ומגרד מאוד!!!. יש לי כמה שאלות: האם יש לכם עצות למי שסובלת מוסטי' טרייה מה אני אמורה לעשות כל רופא טוב שאני מוצאת רוצה 600 שקלים לביקור ואני פשוט אתרושש עם הזמן. השאלה השנייה החשובה יותר היא: האם חטפתי פטרייה בעקבות הקיום יחסי מין? זה יכול להיות? זה קשור לזה שזמן רב לא עשיתי את זה? יכול להיות שבעלי צריך להיבדק? הצילו!!!!! תודה מראש סליחה על האורך (יש לי עוד הרבה שאלות)

08/08/2005 | 17:19 | מאת: שירה

רינה, עד שרופא הפורום ישיב לך אנסה לעזור עם אינפורמציה. ראשית לגבי האבחנה של וסטיבוליטיס. כנסי לקישור הבא http://naturemed.co.il/in_si/health_24.html שם תוכלי לקבל הסבר מפורט הן על מהות הדלקת והן על דרכים טבעיות לטיפול בה. הקשר בין גוף ונפש הוא הדוק בהרבה דוגמאות רפואיות, וכך גם במקרה זה, כפי שאמרת בעצמך. שיטה שנחשבת יעילה מאוד בטיפול בוסטיבוליטיס היא ביו-פידבק. קופות החולים כיום הולכות והופכות להיות מודעות יותר ויותר לרפואה המשלימה, בררי בקופת החולים שלך האם שיטת הביו-פידבק כלולה בביטוח המשלים שלה. הסיבות לגירוד/אודם/צריבות לאחר קיום יחסים עם בעלך (לאחר חצי שנה של הפסקה בשל פחד מהכאבים) יכולות להיות קשורות לדלקת עצמה או פשוט לעובדה שחצי שנה זו תקופה ארוכה לא לקיים יחסים, לכן עור הנרתיק שלך רגיש יותר ולכן נגרם גירוי. האפשרות שנדבקת בפטריה מבן זוגך היא קיימת, הסימפטומים לפטריה הם גרד עז והפרשה מרובה. אבחנה של פטריה היא קלה כך שאם מדובר בפטריה - גם את וגם בן זוגך צריכים לעבור טיפול וכאן תסתיים הבעיה. לא ברור לי למה כל ביקור שלך אצל גינקולוג אמור לעלות לך 600 שקלים, אלא אם כן החלטת לסייע כלכלית לכל קהיליית רופאי הנשים בארץ... ? כחברת קופת חולים את זכאית לפנות לכל רופא נשים העובד עם הקופה שלך, וליהנות משירות מקצועי של רופא מומחה בלא כל תשלום (או לעתים תשלום סמלי של שקלים בודדים). תרגישי טוב שירה

08/08/2005 | 17:20 | מאת: חיפאית

שלום רינה! יש אתר העוסק בנושא זה, ובו יש גם פורום - http://www.vulvodynia.org.il/ חיפאית

08/08/2005 | 17:33 | מאת: חיפאית

שירה, רק כמה מלים בהקשר לתשלום לגינקולוג, ועל סמך ידע אישי בלבד: זה נכון שכל אשה זכאית ליעוץ וטיפול אצל רופא מומחה שעובד בקופת החולים שלה. (מוגבל להחלפת רופא פעם ב-3 חודשים בדרך כלל) אבל אם אשה לא מצאה פתרון או לא היתה מרוצה במסגרת הקופה, והיא מבקשת להיות מטופלת אצל גינקולוג מחוץ לקופה, שידוע כמוצלח במיוחד, אז ישנן כמה אפשרויות: אם יש לה ביטוח משלים של הקופה, ואם אותו רופא מבוקש הוא בתפקיד בכיר (על פי הגדרת הקופה), אז מגיע לה מספר ביקורים בשנה בתשלום חלקי (מקבלים החזר מסויים מהביטוח). אם הרופא המבוקש הוא מומחה, אבל לא ברשימת הרופאים המזכים בהחזר, אז אין ברירה וצריך לשלם תשלום מלא באופן פרטי. אם אין ביטוח משלים, אז כל רופא מחוץ לקופה - התשלום באופן פרטי. אם יש ביטוח רפואי פרטי, זה כבר סיפור אחר... כל ביטוח והתנאים שלו. חיפאית

08/08/2005 | 18:01 | מאת: שירה

חיפאית יקרה, את בוודאי יודעת שאם את רושמת לי הודעות אישיות אין באפשרותי להגיב לך אלא אם כן אני מעלה אותן לפורום, הלא כן ?...(המסקנה היא שאולי לא כדאי לכתוב לי הודעות אישיות לפורום ??) היות וזה פורום מיניות האישה ולא פורום נהלי קופות החולים נראה לי קצת מיותר לנהל כאן דיון על נהלי כל קופה. עבדתי מספר שנים בתחום שקשור לקופות החולים כך שהיטב מוכרים לי החוקים הרבעוניים של הקופות. יחד עם זאת, שימי לב שהשואלת אמרה (ואני מצטטת ישירות מדבריה) : "כל רופא טוב שאני מוצאת רוצה 600 שקלים...." והוסיפה שהיא מתרוששת כתוצאה מכך. צר לי על הפטריוטיות שעומדת להשתמע מדבריי, אבל אני סבורה שאחד הדברים הטובים במדינה שלנו הוא הרופאים שלה. בהחלט ניתן למצוא רופאים טובים (ואף טובים מאוד !) במסגרת קופת החולים. ניתן גם ללכת לשני רופאים מומחים ברבעון במידה וממש לא היית מרוצה מהראשון, אבל בוודאי שלא יאפשרו לך "לזפזפ" מאחד לשני ולעבור את כל רשימת הרופאים במשך שלושה חודשים. טעות היא לחשוב שרפואה טובה נקנית רק בכסף. יש רפואה מצויינת בארץ, ואין סיבה להתרושש בחיפוש אחרי רופא נשים מומחה ומקצועי. יותר מכך, כעת כשהבעיה למעשה אובחנה, אין כל סיבה להמשיך ולעבור מרופא לרופא כי כבר נקבעה האבחנה, כרגע צריך להתמקד בדרכי הטיפול וזו כבר אופרה אחרת. שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו