חוסר תחושה וחוסר חשק

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

07/08/2005 | 15:39 | מאת: סנדי

אני בת 38, נשואה 20 שנה. בשנה האחרונה סובלת מתופעה של הפחתת תחושה באבר המין ולא מצליחה להנות ממין כמו פעם. כמובן שדבר זה גרר אחריו חוסר חשק מוחלט לקיים יחסי מין והורדה משמעותית בתדירות. למעשה חוסר החשק הוא כל כך מוחלט עד כדי שאפילו פנטזיות שפעם היו עובדות היום כבר לא משפיעות עלי בשום צורה. מע עושים?. אני לא מעיזה לפנות לחנויות מין וגם אין לי תקציב או זמן לשיחות עם סקסולוג. תודה מראש על עצתך.

07/08/2005 | 16:33 | מאת: שירה

שלום סנדי בשאלתך שני נושאים - האחד הוא היעדר התחושה והשני הוא הירידה בחשק. ראשית יש לבדוק מדוע קיימת ירידה בתחושה - לא פירטת האם הירידה בתחושה היא רק כאשר בן זוגך נוגע בך, או גם כאשר את נוגעת בעצמך. האם חוסר החשק שלך מופנה אליו או שמא חוסר חשק מוחלט במין. הייתי מציעה לך קודם כל לשלול בעיה גופנית (גינקולוג) ורק אחר-כך לעבור לאפשרויות האחרות. בתוך השאלה שלך כבר שללת מראש את האופציה המומלצת ביותר לטיפול בבעיה (סקסולוג) בטענה כי אין לך זמן ו/או תקציב. אני מניחה שזה תלוי עד כמה הבעיה אכן מפריעה לך. אם את מעוניינת להמשיך ולחיות כך, זוהי כמובן זכותך. אולם אם את מעוניינת למקם את העניין בתוך סולם העדיפויות שלך, כנראה שתיאלצי למצוא את הזמן ולהקדיש אותו לפתרון הבעיה. תקציב, דרך אגב, לא אמור להוות מכשול כי את יכולה לפנות למרפאה סקסולוגית דרך קופת החולים שלך. אינך חייבת לבקר בחנויות מין אם זה מביך אותך, בעידן האינטרנט את יכולה לרכוש הכל (או כמעט הכל) מתוך פרטיות ביתך דרך מסך המחשב. אם זה מעניין אותך, עשי חיפוש ברשת בערך "אביזרי מין" ותראי איזה עולם שלם תמצאי. הרצון והחשק ביחסי מין קשור כמובן גם למערכת היחסים שיש לך עם בן זוגך, היות ולא פירטת אין לי אפשרות להתייחס לזה אבל קחי בחשבון שגם זה גורם בתוך המשוואה. בהצלחה שירה

08/08/2005 | 16:02 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום! רק כמה מילים לחזק את דבריה של שירה. אין ספק שאת זקוקה לבדיקת רופא נשים, ובדיקת מערך ההורמונלי שלך (בדיקות דם). חסר חשק, וירידה בהנאה ממגע יכולים להיות סימפטומים של חסר אנדרוגני (ירידה ברמת הטסטוסטרון). כיום ניתן לתת תחליף על ידי ג'ל שמעלה את רמת ההורמון, וזה פתרון קל (אומנם תרופתי) לירידת החשק וההנאה. אני לא חושב שהחלטתך לא לגשת לסקסולוג נכונה. אין תקציב או זמן לנסות לפתור בעיה בריאותית שפוגעת באיכות החיים שלך?? אבל הטיפול אצל סקסולוג צריך לבוא לאחר בירור גניקולוגי והורמונלי. בהצלחה! ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו