שאלה בנושא גלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

14/11/2018 | 20:57 | מאת: שיראל

ערב טוב, לפני כמספר חודשים היה לי גידול שפיר בברך, ניתחו אותי והסירו אותו אך יש לגידול הספציפי הזה נטייה לחזרה (גידול בשם gct) ולכן עליי להיות במעקב ולבצע כל חודשיים צילום רנטגן על מנת לוודא שאכן הגידול לא חוזר בשנה הראשונה , רציתי לדעת האם כדאי לי לקחת גלולות בזמן הזה על מנת למנוע כניסה להריון ? מכיוון שאצטרך לעבור 4-5 צילומי רנטגן במהלך ההריון והבנתי שתינוקות הרבה יותר רגישים לקרינה מייננת מאשר מבוגרים והדבר יכול לסכן. אשמח לדעתך בעניין

אם הצילומים הם רק בברך אין בעיה לצלם גם בהריון עם חלוק עופרת להגנה על העובר. בכל מקרה התיעצי עם רופא נשים מטפחלל

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו