חשק מיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

15/07/2005 | 16:51 | מאת: אודליה

שלום רב. אני נוטלת תרופות נגד דיכאון (פריזמה וטגרטול) זה מספר שנים. בשנתיים האחרונות אין לי חשק מיני בכלל, והפסיכיאטר אמר שזה קשור לתרופות. לאחרונה התחלתי להרגיש התעוררות מינית מסוימת, ולכן אני משערת שזה לא קשור לתרופות אלא לעניין הנפשי-הבריאותי-המוחי שלי. האם יכול להיות שאני צודקת, ושזו אני ולא התרופות? מודה לכם על תשובתכם.

15/07/2005 | 17:24 | מאת: Zosha

היי אודליה, שבת שלום, ראשית כל אני חושבת שאת צריכה להפנות שאלה כזו לרופא פסיכיאטר או לפורום העוסק בפסיכיאטריה. בהתייחס למה שאמרת שאת נוטלת מיזה שנים את התרופות הנ"ל ורק בשנתיים האחרונות נתגלתה הבעיה, לעניות דעתי באמת זה לא קשור לכדורים, הואיל ואם הכדורים משפיעים על החשק המיני הם משפיעים מיידית ולא אחרי מספר שנים. נראה לי שאת צודקת, הואיל ואם בנאדם בדאון, אין לו חשק מיני. מה שכן, אם יש לך עליות וירידות בחשק המיני או ups & downs, הינך צריכה להגיע לאיזון בגוף ופה צריך להתערב רק פסיכיאטר. בהצלחה והמון בריאות... Zosha

15/07/2005 | 17:27 | מאת: שירה

שבת שלום אודליה ! חלק ניכר מהתרופות נוגדות הדיכאון עלולות לגרום לתופעות לוואי הקשורות לתחום המיני, כגון ירידה בדחף המיני או קשיים בהגעה לאורגזמה. כך שבהחלט יתכן שהתופעה של חוסר חשק מיני עליה את מדברת קשורה בתרופות שאת נוטלת. חבל לי שבמשך שנתיים סבלת מהתופעה הזו, בעיקר כשאת במעקב פסיכיאטרי ואפשר היה אולי לנסות להחליף תרופה, לבדוק אולי תרופה אחרת היתה פוגמת פחות בדחף המיני. לגבי העובדה שלאחרונה התחלת בכל זאת להרגיש התעוררות מינית; ראשית - מזל טוב ! :-) שנית, צריך לזכור שאחד מסממני הדיכאון הוא היעדר דחף מיני. אדם בדיכאון חש חוסר יכולת ליהנות מפעילויות שמוגדרות כפעילויות מהנות (אוכל, סרט טוב, סקס, יציאה לבילוי עם חברים וכו') וכמובן שמתוך כך - הדחף המיני לכאורה "נעלם". העובדה שאת מרגישה שהוא חוזר לאחרונה, עשויה להעיד על שיפור במצב הדיכאון באופן כללי, ויכולה בהחלט להיות קשורה לדברים אחרים שאת עוברת לאחרונה בחייך. הפנים שלנו מושפע בין היתר מתהליכים חיצוניים, מאירועים שמתרחשים בחיינו, אנשים חדשים שאנחנו פוגשים וכן הלאה. מציעה לך ליהנות ממגמת השיפור המפתיעה הזו, ולקבל אותה בזרועות פתוחות וכסימן חיובי לכל הדיעות ! שבת שלום

15/07/2005 | 18:51 | מאת: אודליה

זושה תודה רבה על ההתייחסות הרצינית שלך לבעיה שלי. שירה אני מאוד מעודדת מהדברים שכתבת, אני מזדהה ומסכימה איתם. כיון שיש לי נטיה לפקפק בעצמי גם כשאני יודעת שהפסיכיאטר טועה, או בואי נגיד, לא מדייק, אני יכולה לראות גם אורות כצללים. לאחרונה היו דברים חדשים שעשו לי הרגשה יותר נעימה בקשר לעצמי ולאנשים שסביבי, וכוח החיות הפיסי קצת חזר לי. כשביקשתי מהפסיכאטר להחליף את התרופות הוא אמר שזו בעיה כי כבר ניסיתי כל-כך הרבה תרופות שלא עשו לי טוב, ורק אלה כן, וכל פעם הוא אמר, נדחה את זה עוד קצת. אולי זה בסוף היה לטובה. אם את אומרת ליהנות ממגמת השיפור המפתיעה הזו, זה מה שאעשה. שבת שלום גם לך!

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו