האם שינה נחשבת להתנהגות בריאותית?

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

21/03/2006 | 21:09 | מאת: זהר

או מה המשמעות של השינה לתפקודנו הבריא?

אבל בדקו את זה וגילו שמבחינה פיזיולוגית, פרט למנוחה, הורמונים חשובים משתחררים בשינה ומאפשרים קיום תקין של הגוף. שינה מרובה או מעטה מדי, משהו פחות מ-6 ויותר מ-8, גם הם לא ממש תקינים ונמצאו כגורמים לעליה במחלות לב. שינה גם גורמת לנו להיות פחות נוכחים ולכן פחות חשופים לתאונות כתוצאה מעייפות.

22/03/2006 | 21:30 | מאת: זהר

פשוט לא רציתי להאריך - אבל אני אסביר בכל זאת. אני חושבת שאני ישנה מספיק - אולי יותר מדי לפעמים - העניין הוא שהשינה שלי אינה סדירה - אני יכולה להיות ערה בקלות 24-36 שעות - אבל אז אני 'משלימה' את החסר בשינה רצופה. השינה הטובה יותר שלי היא דווקא בשעות הבוקר ותפקוד הממוקד והיעיל שלי הוא דווקא בשעות הלילה. לי אישית אין בעיה עם זה - אני מקבלת את 'השעון ההפוך' שלי ומשתדלת להתאים את אורח החיים שלי אליו (ולא לאלץ את עצמי לנהוג בניגוד לו). לאחרונה - יתכן שבגלל מזרן חדש (ישן - אבל חדש לנו) השינה שלי לא רגועה בכלל, ומעבר לזה שאני מתעוררת עייפה ומתפקדת חלקית - רציתי לדעת אם יש לכך השלכות נוספות על הגוף (על הנפש - אין לי ספק שיש לזה...) - זה הכל. יש לכם פורום נעים מאד תודה על התגובה.

22/03/2006 | 12:29 | מאת: אסתי

יש לי הרבה מאמרים בנושה של חשיבות השינה ומה זה עושה לנו. יאן לי בעיה לשלוח אותם באי-מאיל. [email protected]

22/03/2006 | 13:12 | מאת: יוסי

.

22/03/2006 | 21:32 | מאת: זהר

ד.א. את עוסקת בתחום/תחום קרוב לנושא?

26/03/2006 | 01:02 | מאת: זהר

אנחנו כבר קנינו מזרן. רציתי גם לציין שרוב הקישורים לא נפתחו (זה של ניקל - כן נפתח). המון הצלחה ושוב תודה

מנהל פורום התנהגות בריאותית