בעיה חמורה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

03/03/2006 | 18:11 | מאת: צליל

בתי בת 3 וחצי ואיננה אוכלת מוצרי חלב (לא שותה חלב,ולא שוקו, לא מעדנים ולא גבינות פשוט כלום) בשבועיים האחרונים הבחנתי אצלה בכתמים לבנים על השיניים, השיער שלה לא צמח כבר חצי שנה והוא מאוד דליל, הציפורניים שלה דקות גמישות וסדוקות. ממתקים וחטיפים היא אפילו לא טועמת וגם בשר היא לא צורכת הרבה (אולי נקניקיה אחת או חתיכה קטנה של שניצל) ודגים היא בכלל לא אוכלת. האם הסימפטומים הללו הם מעידים על חיסרון חמור בויטמינים ואם כן מה עלי לעשות???

הלקויה של בתך. בדיקות דם יאשרו בודאי את החוסרים בויטמינים ומינרלים. למעשה, דברי חלב חשובים, אבל יש להם תחליפים. כדאי מאוד להיוועץ בדיאטנית. אל תשאיר לרגע את המצב כמות שהוא. זה נשמע מאוד רע.

05/03/2006 | 21:46 | מאת: חיפאית

צליל, ראשית, האם התייעצת עם רופא הילדים שלכם, שמכיר את הילדה? בלי קשר למידע ועצות באינטרנט, ועל מנת לשלול בעיות רפואיות, זה הדבר הנכון לדעתי לעשות. במידה והרופא יראה צורך להפנותך למומחה נוסף, הוא אמור לעשות זאת. את יכולה להתייעץ במסגרת דוקטורס, עם הרופא בפורום "רפואת ילדים" ועם התזונאיות בפורום "תזונה קלינית". חיפאית

מנהל פורום התנהגות בריאותית