שאלות הבהרה לאיריס

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

01/03/2006 | 22:04 | מאת: אליעזר

תשובתך (מהבוקר, שעה 09.21) מעוררת 3 שאלות חשובות: א. האם וכיצד בודקים האם יש או אין בעיית ספיגה של ויטמינים באדם מסוים? ב. האם עפ"י בדיקה של רמות ויטמינים שאותם ניתן לבדוק (ואלו, כמובן, לא כל הוויטמינים החשובים הדרושים לאדם) - כאשר תוצאותיה מצביעות על כך שהן תקינות - ניתן להסיק מסקנה כוללת שאין אצל הנבדק בעיה של ספיגת ויטמינים? ג. מטופל שיש לו בעיית ספיגה של ויטמינים מהמזון - האם אין לו בעיה דומה בספיגת ויטמינים מתוספים? האם ספיגת ויטמינים מתוספים פחות בעייתית מספיגת ויטמינים ישירות מהמזון?

תלויה בהמצאות ויטמיני A+D הנמצאים במוצרי חלב, בכבד ובעיקר בחמאה. ויטמינים מסוג K, E, D, A נספגים רק בנוכחות שומנית כלשהי ולכן אכילת סלט לדוגמה, ללא שמן זית, לא תגרום לספיגת ויטמינים אלה. ויטמינים נספגים טוב יותר ממזון, אבל לא ניתץן לפסול על הסף תוספת חזקה מאוד במינון של חלק מהויטמינים לצורך ריפוי. רופאים ממש לא מבינים בזה. נטורופתים רציניים כן.

01/03/2006 | 23:29 | מאת: איריס

מכיוון שאינני רופאה, אין לי אפשרות לפרט את כל הבדיקות האפשריות הקיימות, מכיוון שהידע שלי הוא חלקי בלבד, ואין בסמכותי לעשות זאת. אני מצרפת לך קישור למידע אודות ויטמינים ומינרלים, אני מאמינה שתוכל למצא שם מידע החשוב לך - http://www.infomed.co.il/vitIndex.asp גם כאן - http://www.starmed.co.il/Diet/GoldenAge אבל יתכן שבכתבות אחרות תקבל מידע לאו דווקא זהה.. ברפואה וגם בתזונה אין 100%... אני מבקשת להבהיר לך משהו שכתבתי בתשובתי הקודמת: על פי ההסבר ששמעתי - בגיל המבוגר מאד, וככל שהגיל עולה, יש סיכוי לכך שתתפתח בעיה של ספיגת ויטמינים מסויימים בגוף. כפי שאני הבנתי (כזכור, אני לא רופאה), זה לא אומר שאין ספיגה בכלל, אלא שהספיגה קטנה יותר, וזאת רק אחת הסיבות להיווצרות חסר , ..ובמקרים כאלו לעיתים תוספת מחוץ למזון נחוצה על מנת שכמות הויטמין הנספגת בסופו של דבר, בסך הכל, תהיה גדולה יותר, על מנת שרמתו תעלה. בכל אופן, לדעתי, כל מידע באינטרנט, לא יכול להחליף את היעוץ עם רופא שמכיר אותך היטב, ואת מצבך הרפואי. מה שנחוץ ומתאים לאחד , לא דומה למה שמתאים לאחר. בנוסף, אתה יכול לשאול את השאלות לגבי בדיקות לחסר ולספיגת ויטמינים, את הרופאים בפורום "רפואת משפחה", כאן באתר דוקטורס. איריס

מנהל פורום התנהגות בריאותית