המשך לאהבת המתוק

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

29/11/2005 | 19:43 | מאת: פרח

הבעיה שלי היא ספציפית המתוק ויכולה לותר על פחממות בצהרים אם אני בבית אני מיסתפקת בשתי פרוסות לחם ומחוץ לבית אני אוכלת כריך בבוקר ובערב עוד פרוסה . כאשר אני מסימת את ארוחת הצהריים אני חייבת מתוק גם אם לא אכלתי פחממות מה לעשות ?

והיא מולדת אצלנו. במבחנים שנעשו לתינוקות נראה בבירור שיש להם העדפה למתוק. מצד שני, מבוגרים האוכלים מאכלים מתובלים אוהבים לשבור את הטעמים החזקים עם מתוק. הדבר יכול לנבוע מסיבות תרבותיות, כשאנחנו מחונכים לקנח עם עוגה אן ממתק. כניסוי, נסי לחכות עם המתוק כמה דקות כדי להעלים מעט את הטעמים שהיו לך בפה ואז תראי ששוב לא תרצי כל כך לשבור את הטעמים הקודמים עם מתוק נוסף. בכל מקרה, אל תתפתי אף פעם לקחת ממתיקים מלאכותיים לפה ובטח לא אספרטיים.

מנהל פורום התנהגות בריאותית