איל לשמור על הבריאות?

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

26/06/2005 | 13:30 | מאת: דגנית

מורי שלום רב אני בת 32 אמא לשתי בנות מקסימות. לפני כשנתיים ערכתי בדיקות דם והיו לי ערכים גבוהים של טריגליצרידים, שומנים בדם וכולסטרול רע. מאז לא עשיתי דבר בנידון. (יש לי עודף משקל רציני). שאלתי קצת היפוכונדרית, אני מודה אך בכל זאת אשמח לתשובתך: אני רואה סביבי הרבה מקרים של מחלות נוראיות (אבי חולה סרטן, כמו כן קרובה- רחוקה, ואנשים נוספים לא במשפחתי) ורציתי לשאול מה ההמלצה לגבי בדיקות- אילו בדיקות תקופתיות עלי לעשות? כל כמה זמן? בקיצור- כדי להיות שקטה ובטוחה, מה עלי לעשות כדי לדעת שאני מטפלת בעצמי? תודה רבה דגנית

אבל יש לי כמה דברים לומר. גם אני חשבתי פעם שאהיה בריא לנצח. אז חשבתי. ועכשיו אלייך. תתחילי עם בדיקות דם כלליות, עליהן אני ממליץ לכל אחד מעל גיל 35, נניח, ואם יש מצב אחר אצלך או במשפחה, אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל בבדיקות. אחרי הבדיקות שתעברי בקרוב, תחליטי בעזרת רופאך מה יהיה המשך הטיפול. רוצה לטפל בעצמך? המנעי כבר עכשיו מכל שומן טרנס המצוי במרגרינה, בורקסים, עוגיות, קרקרים ומאפים אחרים. הורידי דגנים (לחמים) והוציאי כמה שיותר סוכר. אחר כך, כשתרגישי קצת טוב יותר בעזרת הליכה של חצי שעה לפחות, חמש פעמים בשבוע, נדבר הלאה.

02/07/2005 | 23:58 | מאת: עירית שריר-רפואה טבעית

דגנית שלום, לא שומרים על בריאות באמצעות בדיקות, בדיקות רק יעבירו לך את הזמן עד שמשהו יתגלה ותוכלי להתחיל לקחת תרופות. :-) כדי לטפל בעצמך את יכולה: תזונה - טריגליצידים מראים על תזונה שמתבססת על מזון מהיר ומעובד. חזרי למזון טבעי, דגנים מלאים, הרבה ירקות ופירות. פעילות - עשי פעילות גופנית כלשהי בכל יום, התחילי מכמה שנוח לך והעלי בהדרגה לפי הרגשתך. צעדות עובדות נפלא בהקשר הזה. ניתן ללכת לטיפול המשלב עבודה על הצד הנפשי של עודף משקל, כגון פרחי באך ופסיכותרפיה. אם תרצי עזרה נוספת, את מוזמנת לפנות אלי. :-) בהצלחה, עירית

04/07/2005 | 16:08 | מאת: תגובה

עירית, "טריגליצירידים מראים על תזונה....." , אני מצטערת אבל את לא מדייקת בכלל ! יש מקרים רבים שרמת שומנים גבוהה בדם היא כתוצאה מהשפעה/נטייה גנטית... (בלי קשר להודעה הספציפית של דגנית). אין לי דבר נגד פעילות גופנית מתאימה ומזון בריא ומתאים לכל אחד באופן אישי. אבל לא תמיד זה הפתרון... וגם לא פרחי באך , פסיכותרפיה, .... הבדיקות הרפואיות הן כן חשובות ואין לזלזל בכך ! אחת שאיכפת לה

מנהל פורום התנהגות בריאותית